“Hadsiz” Neslihan Atagül

Neslihan Atagül Doğulu, yeni projesi “Hadsiz” isimli online derginin ikinci sayısını Instagram hesabından takipçileriyle buluşturdu.

İçeriği, çarpıcı fotoğrafları, çekici röportajları ve “hadsiz” konuklarıyla fark yaratan yeni proje ‘Hadsiz’in ikinci sayısı bugün itibariyle Instagram hesabı üzerinden yayınlandı.

İkinci konuk olarak Labofem Bitki Atölyesi’nin kurucusu Fem Güçlütürk’ün ağırlandığı online derginin bu sayısında ayrıca döneminin en hadsiz kişiliklerinden biri olan ve sahneye çıkan ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale de yer alıyor.

blank

Neslihan Atagül Doğulu’nun Bu Sayıdaki Röportaj Konuğu Bitkilerle İç İçe Yaşamayı Seven Fem Güçlütürk

“Hadsiz”in ikinci sayısında okurları ilk olarak Labofem Bitki Atölyesi’nin kurucusu Fem Güçlütürk ile yapılan keyifli ve bir o kadar da ilham verici röportaj karşılıyor. Hayata dair birçok konunun ele alındığı röportajda Neslihan Atagül Doğulu’nun soruları ve Fem Güçlütürk’ün cevapları, okurun çevresine, kişilerarası ilişkilere, yaşam felsefesine ve küçük adımlarla başlayıp dev adımlarla dünyayı değiştirme potansiyeline bambaşka bir yorum katacak. “Sen kendi yaşayışını ne kadar adil, düzgün, neşeli, pozitif, barışık, biraz sağduyulu, yaşadığın tüm canlılarla ahenk içinde tutmayı becerir ve bunu örnek olarak gösterebilirsen bu zaten aslında senin varoluş sebebin için yeterli bir şey” cümlesiyle söylemek istediği şeyi belirten Güçlütürk, “Kendi cennetimi kurdum” cümlesiyle atıfta bulunduğu toprak ve doğa sevgisi de röportajda öne çıkan kısımlar. Görsel, yazılı ve işitsel olarak yayınlanan röportajda ikili, insanın dünyada varoluş sebebi, toplum tarafından insanlara dayatılan görev tanımları ve yaşam biçimleri ile toplumun kadına karşı bakış açısına dair ufuk açıcı ve beyin fırtınası yaptıran bir röportaja imza attılar.

Işığıyla Zamanının Ötesini Aydınlatan Bir Kişiliğin Portresi: “Afife Jale”

Derginin ikinci sayısında okurlara ilham veren bir başka isim de sahneye çıkan ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale olacak. “Hadsiz” derginin kuruluş amacı ve yer vereceği hadsiz kişilere en uygun kişiliklerden biri olan Afife Jale’nin ele alındığı yazıda, onun en hadsiz kişiliği yazıya döküldü. Türk kadınının sahneye çıkışının yasak olduğu bir dönemde tüm engellemeler ve zorbalıklara rağmen hayallerinin peşinden giderek sahneye çıkmayı başaran Afife Jale’nin gözleri kamaştıran fakat bir o kadar da acılarla dolu hikayesi derginin yeni sayısında yer alıyor.

Instagram’a özel olarak hazırlanan şık tasarımıyla, içeriğini Neslihan Atagül Doğulu’nun objektifinden yansıyan çarpıcı fotoğrafların oluşturduğu derginin ikinci sayısı, bugünden itibaren Neslihan Atagül Doğulu’nın Instagram hesabında tüm ilham almak isteyenlerle buluşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.