Güzel Sanatlar liselerine ‘Tiyatro’ bölümü açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, resim ve müzik gibi sanat dallarında yetenekli öğrencilerin ilgi ve becerileri doğrultusunda ortaöğrenim görmelerini amaçlayan Güzel Sanatlar Liseleri’ne ‘tiyatro’ bölümünü ekleme kararı aldı.

ANKARA (İGFA) – Öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmak ve bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için faaliyet gösteren resmî güzel sanatlar liselerinde artık tiyatro eğitimi de verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden yer alan habere göre bazı özel güzel sanatlar liselerinin bünyesinde bulunan tiyatro bölümlerinin resmî güzel sanatlar liselerinde de yer alması, bu alandaki fırsat eşitsizliğinin giderilmesini sağlamış olacak. Bu kapsamda, Tiyatro bölümü için haftalık ders çizelgesi taslağı oluşturuldu. Çizelgede yer alan dersler, yükseköğretimle uyumları göz önünde bulundurularak belirlendi.

Güzel Sanatlar Lisesi bünyesinde verilen sanat eğitiminin kapsamını genişletecek olan tiyatro bölümlerine ait ders çizelgesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.