Güneş etrafındaki silüet görüntülendi… Güneşin pürüzlü yüzeyi de yakalandı

İngiltere’de bir fotoğrafçı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun güneşin etrafındaki silüetini görüntüledi. Yüksek çözünürlüklü kamerayla güneşin pürüzlü yüzeyi de yakalandı.

İngiltere’de fotoğrafçı Jamie Cooper, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun güneşin etrafındaki silüetini görüntülemeyi başardı.

Northamptonshire’da yaşayan 52 yaşındaki Jamie Cooper, 17 Haziran’da Uzay İstasyonu’nun evinin üzerinden görüntülenebileceğini fark ettiğini söyledi ve “Bu kaçırılamayacak bir fırsattı” dedi.

Cooper, İstasyon’un Güneş üzerinden “tüm geçişini” bir teleskop ve yüksek hızlı bir kamera yardımıyla kaydetti. Kayıt bir saniyeden kısa sürdü.

BBC News’in aktardığı habere göre profesyonel fotoğrafçı ve amatör astronom olan Cooper, doğru zamanda doğru yerde olduğunu belirterek, “Üç gün öncesinde kontrol ettim, evimi es geçiyordu. Bir gün öncesinde kontrol ettiğimde ise evimin üzerinden geçecekti. Şanslı olduğumu söylemeliyim” dedi.

Cooper, kamerasının normal kamera hızı olan saniyede 25 karenin aksine, saniyede 80 kare çektiğini söyledi.

Fotoğraf sanatçısı, bu kareleri yakalarken, filtreli özel teleskobunu kullandığını söyledi. Cooper, “Güneşe asla çıplak gözle bakmamalısınız. Kalıcı körlüğe neden olabilir” uyarısında da bulunmayı ihmal etmedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.