Gülşah Sürel Erdem’den yeni koleksiyon ‘’TILSIMLI GÖMLEKLER’’

Gülşah Sürel Erdem’den Yeni Koleksiyonu
‘’TILSIMLI GÖMLEKLER’’ by House of DIV İçin Özel Davet

Gülşah Sürel Erdem, tarihin tozlu raflarından aldığı ilhamla yarattığı yeni koleksiyonu Tılsımlı Gömlekler’i, cemiyet ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı özel bir davetle tanıttı.

Osmanlı padişah ve askerlerinin savaşta galip gelmek, nazardan korunmak ve şifa bulmak amacıyla giydikleri tılsımlı gömleklerle ilk kez Topkapı Sarayı’nda karşılaşan Gülşah Sürel Erdem, gömleklerin yüzyıllardır çözülemeyen sırlarının izini 1 yıl sürdü. Tılsımlı Gömlekler’in üzerindeki geometrik bezemelerin büyüsüne kapılan Gülşah Sürel Erdem, kullanılan motif ve sembolleri yorumlayarak ‘Tılsımlı Gömlekler by House of DIV’ koleksiyonunu tasarladı.

Erdem’in 1 yılın sonunda ortaya çıkardığı koleksiyon, önceki akşam Kethuda’da gerçekleştirilen özel bir davetle tanıttı. Davete katılanlar arasında; Arzu Kaprol, Anjelika Akbar, Aslı- Kaan Cüreklibatur, Sibel-Bedri Baykam, Vesile Sönmezler, Özlem-Mert Cital gibi isimler yer aldı. Koleksiyonun tanıtım yüzü olan Irina Ivkina da geceye katıldı. Gülşah Sürel Erdem, Ivkina’ya giyilebilir takıları giydirerek, davetlere kullanım şeklini gösterdi. Gecede, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Merif Tangün de “Tılsımlı Gömlekler”in tarihçesini davetlilere anlattı.

48 parçadan oluşan koleksiyonda; küpe, kolye, yüzüğün yanı sıra koleksiyonda giyilebilir formda da takılar yer alıyor. Koleksiyonunun, adını aldığı ‘Tılsımlı Gömlekler’ gibi giyilebilirlik niteliğini devam ettirmesi için gömleklerin orjinallerinde rastlanan yaka formlarının, vücuda giyilen zincirlerin, tılsımlı hamam taslarının yorumları koleksiyona yansıtıldı. Sırrı çözülemeyen tılsımların yerine pırlanta ve yakut gibi değerli taşlar kullanıldı. Bunun yanı sıra kullanılan materyaller arasında altın ve kırmızı ipek kumaş da yer alıyor. Kırmızı, saray tarihinde hakimiyeti ve gücü simgeleyen renk olması nedeniyle tercih edilirken, her tasarıma gizlenmiş olan Ebcet 8 sembolü de koleksiyona gizemini veriyor.

Gülşah Sürel Erdem Hakkında

Mimarlık mesleğini bugün sadece çok sevdiği, özel bulduğu çalışmalarla gerçekleştiren Gülşah Sürel Erdem, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık bölümünde eğitim görerek 1993 yılında mimar, 1996 yılında yüksek mimar unvanını aldı. Has Mimarlık, Aksoy ve Beymen’de uzun yıllar çalıştıktan sonra kendi mimarlık ofisini açarak birçok projeye imza attı. Tasarım tutkusunu yeni bir basamağa yükselterek, mücevherlerin ışıltılı dünyasına giriş yaptı. Tasarımlarını ışığın kaynağı anlamına gelen House of DIV markası altında toplayan Erdem, tarihteki ilk evin planı olan Megaron’un simgelendiği logosuyla hayattaki yalınlığı ve altın oranı markasına taşıdı. Tamamı el işçiliği olan DIV markalı mücevherler; altın, gümüş, pırlanta ve değerli taşlar kullanılarak hazırlanıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.