“Gülben Ergen ve Yeşim Salkım davasıyla” ilgili açıklama

Magazinn.com genel yayın yönetmeni Sinan Güzel,  Gülben Ergen ve Yeşim Salkım olayının perde arkasını kaleme aldı

Gülben Ergen, “Yeşim Salkım’ın beni ve çocuklarımı öldürmesinden korkuyorum” diyerek ünlü şarkıcıya dava açmış ve davaya gerekçe olarak da Salkım’ın magazinn.com ödüllerini düzenleyen Sinan Güzel’e attığı mesajlar gösterilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Güzel, “Haberde yazıldığı gibi Gülben Ergen’i arayıp uyarı yapmadım. Sitedeki yazımda belirtilen tehdit içerikli ifadeler üzerine beni arayan Gülben Ergen’in kendi talebi üzerine, kayıtları kullanmasına avukatımın da onayıyla izin verdim. Çünkü, Salkım’ın ‘Yayınlayabilirsin’ demesi üzerine zaten o ifadeler sitemizde kullanılmıştı” dedi. İşte o açıklamanın tamamı ve olayın perde arkasında yaşananlar:

“Daha önceki yazımda da belirttiğim üzere; Magazinn.com Medya ve Sanat Ödülleri töreninde Gülben Ergen’in ödül alması sebebiyle (tek sebebinin bu olduğu açıkça ifade edildi) Yeşim Salkım, şahsi cep telefonuma hakaret ve tehdit içeren sesli mesajlar göndermiştir. Ben de kendisine “Yaşça büyüğümsünüz, kavganız beni ilglendirmez” diyerek nazik bir şekilde cevap verdim. Salkım, buna rağmen bana, ödül sahibi sanatçıya ve meslektaşlarıma “itham edici” ve tehdit içeren sesli mesajlar göndermeye devam etmiştir. Ben de bunun üzerine, avukatımın da onayıyla Magazinn.com’da bir köşe yazısı kaleme aldım ve Yeşim Salkım hakkında suç duyurusunda bulunacağımı açıkça kamuoyuna ilan ettim. Nitekim; Av. Dr. Mustafa Ş. Canoruç’a, ilgili ses kayıtları ve yazışmaları teslim ettim ve 18.12.2018 tarihinde “Hakaret, Tehdit, Huzur ve Sükunu bozma, İş ve Çalışma Hürriyetinin ihlali” gerekçesiyle Yeşim Salkım aleyhinde suç duyurusunda bulunduk.

Köşe yazımın ardından, Gülben Ergen bana ulaşmış ve avukatıyla birlikte, suç duyurumuzda belirttiğimiz delilleri kullanma izni istemiştir. Zaten söz konusu kayıttaki ifadelere yazımda yer verip kamuoyuna duyurduğum ve avukatımızın da onayı olduğu için bir sakıncası olmadığını belirttik. Olay bu şekilde gerçekleşmiştir. Yani, basında çıkan “Sinan Güzel, Gülben Ergen’i arayıp uyardı” ifadesi doğru değildir. Ben bu olayda “Taraf” değil, “Mağdur” ve “Müşteki”yim. Öyle ki; Ergen’in avukatı, benim suç duyurumun sonrasında şahsi başvurusunu adli makamlara iletmiştir.

Daha önceki köşe yazımda da duyurduğum ve bahsi geçen her iki sanatçıya da “bizzat ilettiğim üzere”; biz haberciyiz, şahsi kavgaların tarafı değiliz ve asla olamayız, ancak haber değeri oluştuğunda bunu kamuoyuna duyurmakla mükellefiz. Yaptığımız işlerle ilgili eleştirilere açığız, çünkü bizler de haberci olarak yeri geldiğinde objektif eleştirimizi yapma hakkına sahibiz. “Hakaret, iftira ve tehdit etmenin” ise, kimsenin hakkı olmadığına inanıyorum. Dolayısıyla, Yüce Türk Yargısına başvurdum ve adalete güveniyorum.

36 kategorisinde “halkın” iradesiyle verilen ödüllerin ve basın özgürlüğü çerçevesindeki suç duyurumuzun da kendim ve ekibim adına tüm benliğimle arkasındayım.

İŞTE KONU HAKKINDA ÇIKAN O İLK YAZI

Yeşim Salkım ne yapmaya çalışıyor? Bana, Kanal D’deki meslektaşlarıma ve Gülben Ergen’e tehdit, şantaj ve hakaret dolu sözler!..

Salkım’dan şok sözler! Magazinn.com genel yayın yönetmeni Sinan Güzel yazdı…

Ekipçe çok çalışıp, alnımızın akıyla tamamladığımız ve ‘oylamaya açtığımız 36 kategorisini’ halkın oylarıyla takdim ettiğimiz Magazinn.com “Medya ve Sanat Ödülleri” töreni biteli yaklaşık 3 saat olmuş! Saatim 01.51’i gösteriyor! Whatsapp’ımda bir mesaj; “Karaktersiz! Allah belanı versin!..”

O yorgunlukla neye uğradığımı şaşırdım! Mesajı atan Yeşim Salkım’dı! Belli ki, töreni ‘magazinncomm’ instagram sayfamızdan canlı yayında izlemiş ve kafasına bir şeyi takmış. Tören sonrası o kadar yoğundum ki, cevap veremedim. Belki de cevap vermek istemedim! Tam 24 saat sonra, “Sen habercisin. Sor bakayım neden hakarete uğradın! Belki de bir derdi var. Sonuçta seni tanıyor ve geçmişte onun sunduğu programın yöneticiliğini yapmışsın” dedim kendime! Sordum da…

Tüm nezaketimle “Yaşça benden büyüksünüz ne derseniz deyin saygısızlık etmeyeceğim ve negatif karşılık vermeyeceğim” dememe rağmen, ardı ardına gelen sesli mesajlarda beni ve Kanal D’deki meslektaşlarımı tehdit eden cümleler! Sebebi ne biliyor musunuz? Gülben Ergen’in Magazinn.com’un töreninde o gece ödül alması ve Yeşim Salkım’ın bir ödül kazanamaması (Kendi ekibimi anladım da diğer meslektaşlarım ne alaka hala anlamadım)!.. Bunu açık açık da söylüyor. Sonrasında üç kadın meslektaşım hakkında inanılmaz ithamlar, hakaretler ve tehditler!..

Bitmiyor, Gülben Ergen’le ilgili bir fotoğraf ve Ergen’e küfürler! Hadi onunla bir davası var ve bu bizi ilgilendirmez, aralarında çözsünler. Peki, daha da ileri gidip tüm magazin habercilerine, “Ben bunları yanınıza bırakırsam ben de Yeşim Salkım değilim! Ben bunun kan davası olduğunu hepinize söyledim. Araya giren dayağı yer! Siz ve magazinci arkadaşlarınız bu piyasada ekmek yemek istiyorsanız daha doğru insanları haber yapıp, öyle işler yapın.” demesi ve ardından söylenen şu sözler de neyin nesidir:

“Ben o kadını birireceğim ve benim onunla işim bittiğinde hepiniz (magazin habercileri) önümde eğileceksiniz. Hayatımı zindan edip beni kanser eden o kadını korumaya devam ederseniz rezil olacaksınız!”

Kim kimi neden korusun ki! Dedim ya; bize ne arkadaş sizin kavganızdan!.. Benim bu sözler üzerine kendisine cevabım çok netti: “Kimsenin kavgasının ne tarafı olurum, ne yorum yaparım, ne de umrumda olur. Herkesin kendi meselesi! Beni ve meslektaşlarımı asla ilgilendirmez.”

Daha sonra yine hakaretler, tehditler ve meydan okumalar! İyi de “bize ne” sizin kavganızdan? Kadın hakları dersiniz ama üç kadın haberciye hakaret edersiniz! Ayrıca, onlarla ne derdi var inanın bilmiyor ve ilgilenmiyorum. Açsın telefonu söylesin, bize neden şikayet ediyorsun? Ödül alamadın diye (bir kategoride aday da gösterilmişti ama sonuncu oldu. Yapacak bir şey yoktu) bu öfke ne diye? Daha sonra “Bu söylediklerimi istediğiniz yerde yayınlayabilirsiniz.” diyor. Haliyle, yayınlayabilmek için bize yasal hak tanınmış oluyor. Şimdilik, yukarıdakilere ek olarak küçük bir kısmını yayınlıyoruz. Zaten, avukatımıza gerekli talimatı verdim ve gerisine Yüce Türk Yargısı karar verecek…

Yeşim Salkım’ın o sözlerinin bir kısmı şöyle; “Magazinn.com ödül töreninde utanmadan Gülben Ergen’e ödül veriyorsunuz! Bu yaptığınız hangi ahlak, etik ve insanlığa sığar? Ne yaparsanız yapın hepiniz, bütün o magazin dünyasındaki insanlar, benim o kadını yok etmeme engel olamayacaksınız!

Ben o kadının kasetini ortaya çıkarttığımda bakalım o kafanız nasıl yere eğilecek? En dobra ikinci kadın seçilen bana ödül vermeyip, sitenizden Gülben Ergen’e ödül verdiniz! Hangi insanlıkla, hangi adamlıkla verebildiniz o ödülü?

2. Sayfa’daki o satılık iki kız ve o Asiye denen satılık kız! Ben bu magazincilerin ciğerini bilirim. Çok yanlış yola girdiniz hepiniz. Ben o kadını (Gülben Ergen) birireceğim ve benim onunla işim bittiğinde hepiniz önümde eğileceksiniz. Hayatımı zindan edip beni kanser eden o kadını korumaya devam ederseniz rezil olacaksınız bunu unutmayın! İyi bakın o resme (konuşma sırasında bir fotoğraf gönderip siliyor) kime ödül verdiğinizi anlayın. Artık, ………. prim verilmiyor Türkiye’de!..”

MAGAZİNN.COM’A YAPILAN VE AKABİNDE INSTAGRAM YÖNETİMİNİN BİZDEN YAZILI OLARAK ÖZÜR DİLEDİĞİ SALDIRIYA DA YORUM YAPTI!

Salkım, “Sayfanıza spam atıldıysa vardır insanların bir bildikleri! Kime ne yanlış yaptığınızı düşünün…” diyor bana! Magazinn.com’un instagram sayfasına yapılan ve yargıya intikal eden saldırıdan bahsediyor. İlginç, bir bildiği var herhalde! Yakında çıkar onun da kokusu…

BİZE NE BE ARKADAŞ!

Son kez tekrarlıyorum; Yakamızı bırakın ve dünyanın sizin etrafınızda, sizin hikayelerinizle döndüğünü sanmayın. Kimsenin kavgasıyla ilgilenmiyor ve umursamıyoruz. Türk yargısı orada, haberciler adı üzerinde halka “haber verir”, avukatlık yapmaz! Bizden ne sizin, ne de karşı tarafın avukatlığını ya da karşıtlığını yapmamızı beklemeyin! Bize ne be arkadaş…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.