Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Konuşuldu

Güzel bir Ayvalık akşamında, Büyük Park Amfitiyatro sahnesinde “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” paneli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in katılımı, gazeteci, yazar Özlem Gürses’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Balıkesir’in çeşitli ilçelerinden CHP ve İYİ Parti’nin il ve ilçe siyasi temsilcilerinin yanı sıra, partililer ve binlerce vatandaşın katılım sağladığı panel çok görkemli geçti. Panelde katılımcılar ile birlikte; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na uygulanan hukuksuzluğa da hep birlikte “dur” diyen sloganlar atıldı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi özlemle bekleyen katılımcıların sloganlarıyla destek verdiği panelde, laik demokrasiye olan bağlılık bir kez daha yüksek sesle hatırlatıldı. Cumhuriyet’in kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023’de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin kısa sürede yaşama geçirilmiş olacağı dile getirildi.

Ayvalık CHP ve İyi Parti örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen panel millet ittifakının ne kadar sağlam temeller üzerinde yürüdüğünün bir göstergesi, bir gövde gösterisi de oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.