Green Park Otellerinin sahibi Adil Üstündağ, Sedat Peker’in ‘Fuhuş’ Iddialarına yanıt verdi

Çalışanlara sarf ettiği küfürler, sahte senet ve otelde fuhuş iddiaları ile gündeme gelen Green Park Otellerinin sahibi Adil Üstündağ, iddiallar hakkında ne dedi?

Bir çalışana boş senet imzalatma, çalışanlara ettiği küfürler ve suç örgütü lideri Sedat Peker’in “kokain ve fuhuş partileri yapılıyor” iddialarıyla gündeme gelen Green park Otellerinin sahibi Adil Üstündağ, Tele 1’den Rabia Azra Sözcü’ye açıklamalarda bulundu.

Sedat Peker geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından önemli bir iddia ortaya attı. Peker, Ankara ve çok sayıda ilde bulunan Green Park Otel’de zenginler ve siyasetçilerin kaldığını iddia etti.

Peker’in iddiaları

Peker’in paylaşımı şöyleydi:

“Ankara Çukurambar’daki Green Park Oteli. Ankara’nın lüks otellerinden. Bütün zenginler, siyasetçiler, bürokratlar orada. Bu senenin Nisan-Mayıs aylarında otelin lobisinde bulunan bir bürokrat bayanın gördüklerinden rahatsız olması üzerine polisi aramasıyla otele fuhuş baskını yapılmıştı.

Bununla ilgili haberleri internetten sildirebilmiş olsalar da poliste resmi kayıtları mutlaka duruyordur. Onları da yok edemezler. (Eğer yok edilmişse bu çok daha büyük bir skandal. O zaman ortalık daha da şenlenir.) Bu otelin ilk katlarında Rus bayanlar müşteri olarak kalıyor.

Bazen de orta katları kullanıyorlar. Otele gelen zengin iş adamlarımız, siyasetçilerimiz, bürokratlarımız otelin lobisinde işlerini hallederken bazı otel personellerinin aracılığıyla kadınların odasına çıkıyorlar. Otel personellerinin isimleri de telefonları da bende mevcut. Mahcup olmasınlar diye isimlerini yayınlamıyorum. Tabi ki bu görüşmelerde isteyenlere kokain de temin ediliyor.”

Peker’in iddialarının ardından gözler otel sahibine çevrildi. Otelin eski müdür yardımcısı ve otelin sahibi sessizliğini TELE 1’de bozdu.

Eski yöneticiden boş denet iddiası

Otelin eski müdür yardımcısı S.N.A, otelin sahibi Adil Üstündağ ile bir süre çalıştıktan sonra otelden ayrıldı. S.N.A’nın iddiasına göre Üstündağ kendisine boş senet imzalatmak istedi. Eski müdür yardımcısı da bunun üzerine otelden istifa ederek ayrıldı.

S.N.A, otelden ayrıldıktan sonra Adil Üstündağ hakkında suç duyurusunda bulundu. S.N.A dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: ”Bu dava sırasında adıma düzenlenmiş 460 bin TL tutarlı senedin varlığından haberdar olunca savcılığına gelerek Adil Üstündağ aleyhinde suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusunda bulunduktan sonra da adıma tekrar 850 bin TL’lik bir senet daha düzenlendi.”

Adil Üstündağ’dan iddialara yanıt

İddiaların hedefinde olan the Green Park Otelleri’nin sahibi Adil Üstündağ’ın oğlu Atilla Üstündağ da TELE 1’e açıklamalarda bulundu.

Boş senet iddiasına yalanlama

Üstündağ, S.N.A’nın boş senet iddiasına, “Bunlar bir iddiadan ibaret, böyle bir şey söz konusu değil. Boş senet ile ilgili konular yargı sürecinde. S.N.A ile’de yargı sürecindeyiz.Yargıya müdahale etmemek adına benim bir şey söylemem doğru olmaz. Boş kağıda imza attırma gibi bir durum söz konusu değil.” yanıtını verdi.

Siyasetçilerin kayıtsız şekilde konaklaması

Üstündağ’a Peker’in iddialarını da sorduk. Üstündağ, siyasetçi ve iş insanların otele gelişini şu sözlerle anlattı:

“Tabii ki bakanlarımız ve çok siyasi insanı tanıyoruz ve ağırlıyoruz. Ama kayıt dışı oda ayarlamak hem komik, hem çok ayıp, hem de yalan. Maksadını aşmış iddialar. Çok edepsiz ve yakışıksız şeyler, söz konusu bile olamaz. Biz otel işi yapıyoruz. Parasını veren her adam otellerimizde kalabilir. Kim kalıyorsa ben T.C. kimlik numarasını alır, bilgisayarımıza girerim. Bütün otellerde bu şekildedir.

Ben polise bildirmek zorundayım eğer yanında ‘X’ bir şahıs kalıyorsa bunu da bildirmek zorundayım. Şahıs bana yanlış beyan veya sahte kimlik verirse bunu bilemem. Ben bunu resmi yönden bilgisayarıma kaydetmek zorundayım. Kayıt dışı hiçbir şey yok. Biz İstanbul vergi rekortmeniyiz, şirketimizin almış olduğu başarı belgeleri var. Biz Türkiye’nin sayılı zincir markalarındanız. 3 lira kazanıyoruz üzerine 2 lira alıp yatırım yapıyoruz. Biz bu topraklarda doğduk, elimizden geleni yapıyoruz. Her partiden misafirlerimiz oluyor.”

“Dış güçler”

Peker’in fuhuş iddialarına ise Üstündağ şu yanıtı verdi: “Bunlarda dış güçlerin oyunu var mı? Siyasi bir karalama var mı? Güneş balçıkla sıvanır mı? Bunları sizlerin iradesine bırakıyorum. Bunlar iftiradan ibaret.”

Fuhuş iddiası

Bostancı otelde Rus uyruklu kadınların kaldığı ve fuhuş iddiasıyla polislerin defalarca baskın yapmasına rağmen bir işlem yapılmadığı hakkında konuşan Üstündağ, “Baskın falan olmadı. Bunların hepsi çekemeyenlerin attığı iftiralar. Bende bugün sizin hakkınızda polise bir şey söylesem bugün sizi de denetlemek için gelirler. Herkes bir şeyler söylüyor ama bunun doğruluğu yok.” dedi.

Çalışanlara küfür

Adil Üstündağ’ın çalışanlarına yönelik hakaret ve küfür ettiği videosu Sedat Peker’in Green Park Otel’i hakkında attığı tweetlerin ardından sosyal medyada oldukça fazla paylaşılmıştı. Atilla Üstündağ bu video ile ilgili sorulara ise ” Öyle bir şey yok. Videoyu iyi dinleyin. Biz de şikayetçiyiz” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.