Gözü dönmüş birileri var! Fatih Altaylı’dan olay İstanbul yorumu!

İstanbul seçim sonuçları hala belli olmadı. Dün hükümete yakın bazı yazarlar sandık sonucuna darbe yorumu yaptı. Bugün Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yapılan bu yorumları köşesinden değerlendirdi.

Fatih Altaylı, seçim sonrası yapılan itirazlara ilişkin olarak “AK Parti’de parti adına konuşanlarda soğukkanlı bir yaklaşım olduğunu görüyoruz. Parti adına konuşmayan bir grup ise kıyameti koparıyor. Bunların ciddi bir bölümü hükümete yakın medyada” dedi. Fatih Altaylı, “İngiliz devine diz çökerten dava” başlığıyla yayımlanan yazısında ‘oy sayımında usulsüzlük’ tartışmalarının yaşandığı yerel seçimlerle ilgili olarak “Merak etmeyin çok sürmez. Herkeste bir tedirginlik. ‘Ne oluyor İstanbul’da’ tedirginliği” ifadesini kullandı.

Her sandıkta tüm tarafların temsilcileri ve müşahitlere olduğuna göre, ıslak imzalı tutanaklar tüm tarafların elinde olduğuna göre yeniden sayımdan kolay kolay farklı bir sonuç çıkmaz diyen Altaylı ”Çıkarsa çıkmazsa tarafların bir itiraz hakkı daha var.Konu ya yarın kapanır ya da en geç bir hafta içinde.Yasal süre bu kadar. Sonsuza kadar sürecek hali yok bu işin” dedi.

Sandık sonucuna darbe diyecek kadar ileri gittiler

AK Parti’de parti adına konuşanlarda soğukkanlı bir yaklaşım olduğunu söylen Altaylı parti adına konuşmayan bir grubun ise kıyameti kopardığını, bunların bir kısmının hükümete yakın medya olduğunu ve sandık sonucuna darbe diyecek kadar ileri gittiklerini belirtti.

Gözü dönmüş birileri var

Bugün sandık sonucuna darbe diyenlerin dün ‘Sandığa güvenininiz’ diyerek CHP’lilere tavsiye verdiklerini hatırlatan Atlaylı büyük bir tehlikeye dikkat çekerek; ”Buradaki tehlike şu. Yeniden sayım sonucu değiştirmese dahi ‘Sandık darbesi’ diyecek kadar gözü dönmüş birileri var. Ama ben kendi adıma bunları ciddiye almıyorum.Devlet aklıseliminin ve ciddiyetinin sonunda doğru olanı yapacağını ve çıkar gruplarının değil, hukukun gereğini yapacağına inanmaya devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik’in konuşmaları beni umutlandırdı

Altaylı Ömer Çelik’in konuşmalarının kendisini umutlandırdığını ve aklıselim sahibi herkes AK Parti’yi tedirgin edecek bir şey olmadığını bildiğini vurgulayarak İstanbul’u kaybetmiş olsalar dahi ittifak olarak yüzde 51’in üzerinde oy alarak 24 Haziran’daki pozisyonlarını korudular. Ve 4.5 yıl daha ülkeyi yönetmelerinin önünde hiçbir engel yok.Bu meşru durumu bozmanın kimseye yararı yok” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.