“Gözlerin Sözleri” sergisi Metropol İstanbul’da kapılarını açıyor

Elif Nazlı Duran’ın kişisel sergisi Gözlerin Sözleri, 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren Metropol İstanbul’da sanatseverleri ağırlıyor. Ortalama 50 parça eserin yer alacağı sergi yaklaşık iki ay boyunca gezilebilecek. Sanatçının, karakteristik büyük gözlü portrelerinin her biri, günlük yaşamdaki sıradan diye nitelendirilen herhangi bir ana ait duyguların zaman ve mekandan bağımsız hale geldiğinde ne kadar anlamlı olabileceğinin kanıtı niteliğinde.

Keyifli alışverişin merkezi olmasının yanı sıra kültür sanat etkinlikleriyle de adından söz ettiren Metropol İstanbul, heyecan verici bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Başarılı ressam ve seramik sanatçısı Elif Nazlı Duran’ın eserlerinin hayat verdiği “Gözlerin Sözleri” sergisi yaklaşık iki ay boyunca sanatseverlerle buluşacak.

Sadece Dudakların Değil, Gözlerin de Sözleri Vardır…

Pembe sakızının balonunu şişiren kırmızı ip küpeli kız, kırmızı balonunun içi sadece hava ile değil güzel duygularla dolu olan kahraman ve bir diğeri de dev şans balığını yakalayan küçük miço… Elif Nazlı Duran’ın naif ve çocuksu hayal dünyasında dolaşırken, sadece dudakların değil gözlerin de sözleri olabileceğine tanıklık edeceksiniz.

Resim eğitimini ABD’de alan ve aynı zamanda uzun yıllar basın sektöründe görev yapan sanatçı, bu sergisinde ağırlıklı olarak suluboya çalışmalarına yer veriyor. Çalışmaların en büyük özelliği ise; çerçevelerine yine sanatçı tarafından yazılan el yazısı cümleler. Bu yazılanlar sanatçının yazar kimliğine de gönderme yapar nitelikte. Büyük akrilik tabloların ve heykellerin de yer aldığı sergi, şehrin Anadolu yakasının popüler mekanlarından Metropol İstanbul AVM’nin sergi salonunda iki ay boyunca 2.kat Vakko avlusunda ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.