Google, mobil aramanın yenilenmiş görsel bir tasarımını piyasaya sürüyor

Yakında telefonunuzdan arama yapmak, web’de arama yapmaktan daha kolay olabilir. Google, mobil aramanın yenilenmiş görsel bir tasarımını piyasaya sürüyor.

Yeni sürüm arama yaptığınız şeyle ilgili her şey yerine sonuçlara odaklanmanıza yardımcı olacak. Sonuç sayfaları artık neyin önemli olduğunu göstermek için daha büyük metin, daha az gölge ve daha amaçlı bir renk kullanımıyla tasarlandı. Google, aradığınızı çok daha hızlı bulmanız için çalıştığını gerektiğini göstermek istiyor.

Resmi blogunda bir açıklama paylaşan Google, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için mobil sürümde arama sonuçları sayfasının güncelleneceğini duyurdu. Güncelleme ile birlikte daha “beyaz” bir arama sonuçları sayfası ve daha büyük ve kalın harfler göreceğiz. Google, yenilenen mobil aramanın “önümüzdeki günlerde” telefonunuza geleceğini bildirdi.

Google mobil arama sonuçlarında dikkat çeken ilk yenilik, arama sonuçlarının daha büyük ve daha kalın harflerle ifade edilecek olması. Ayrıca Google; Gmail ve Android’de sık sık kullanılan kendi yazı fontu “Googley”in de artık arama sonuçları sayfasında daha fazla kullanılacağını belirtti. Google, arama sonuçları sayfasının tasarım detaylarına da el atmış görünüyor. Güncellemeyle birlikte arama sonuçlarında daha az “gölge” ile karşılaşacağımız da bilinen arasında. Google, gölgelendirmeyi azaltmaktaki amacının kullanıcıların arama sonuçlarına odaklanabilmesi için daha temiz bir görünüm sunmak olduğunu ifade ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.