Google, Huawei için başvuruda bulundu

ABD’nin Huawei’ye yönelik ticaret yasağı ile ilgili en büyük sorun, firmanın Google’ın mobil hizmetlerini yeni telefonlarında ve tabletlerinde kullanamaması olarak öne çıkıyor. Bu, Çinli markayı Google’ın hizmetlerine alternatif olarak kendi Huawei Mobil Hizmetleri’ni (HMS) oluşturmaya zorladı.

Teknobuk’un haberine göre, Google’ın Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Sameer Samat, Alman haber ajansı dpa’ya açıklamalarda bulunarak, firmanın Huawei ile iş ilişkilerini sürdürmek için ABD hükümetine başvurduğunu söyledi.

CNN Türk’ün aktardığına göre Trump yönetimi, daha önce Huawei’ye karşı uyguladığı ticaret yasağını esnetmek istediğini belirtmişti.

Yapılan açıklamalarda, Huawei ile çalışmak isteyen şirketlerin bir lisans programına dahil olması gerektiği ifade edilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.