Gölcük’te 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu İle Kutlandı

Gölcük’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü, düzenlenen törende coşku ile kutlandı.

Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak bir kez daha tescillediği, kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümü Gölcük’te törenle kutlandı. Anıtpark’ta düzenlenen tören, 09.30’da Kaymakamlık, Donanma ve Gölcük Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Donanma Bandosu eşliğinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Çelenk Sunma Töreni” sona erdi.

TÖRENE GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Törene; Kocaeli Vali Yardımcısı Gölcük Kaymakam Vekili Ekrem Çalık, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Çabuk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve Gaziler, askeri erkan, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri, STK ve Dernek Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 30 AĞUSTOS MESAJI OKUNDU

30 Ağustos Zafer bayramı kutlama programı daha sonrasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde düzenlenen tören ile devam etti. Tören Kocaeli Vali Yardımcısı Gölcük Kaymakam Vekili Ekrem Çalık, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımcıları selamlaması ile başladı. İlçe protokolünün yerlerini almasını ardından tören 1 dakikalık saygı duruşu ve Donanma Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Tören’de daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajının okunmasıyla devam etti.

ÖĞRENCİLER ŞİİR OKUDU

Tören daha sonrasında günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunarak, Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmaların yapılması ile davam etti. Konuşmaların ardından tören Gölcük Belediyesi Halk Oyunları ekibi yöresel halk oyunlarını sergilemesiyle devam etti. Halk oyunları gösterisi ilçe protokolü ve katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

GEÇİT TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Halk oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından tören Donanma Komutanlığı Tören Bölüğü, Gaziler, Gölcük Belediyesi, Gölcük Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve GESOTİM araçlarının geçit törenin ardından Donanma Komutanlığı Askeri bandonun geçit törenin ardından tören sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.