Gölcüklü Yusuf Çınar Çil Türkiye 3.’sü Oldu

Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından düzenlenen Erişebilirlik Şiir Yarışması’nda, Türkiye 3.’sü olan Gölcüklü Yusuf Çınar Çil, ilçesini gururlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020’nin “Erişilebilirlik Yılı” ilan etmesinin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca erişebilirlik konusunda gençlerde ve çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla, 2022 Erişebilirlik ödülleri ülke genelinde birçok kategoride düzenlenen yarışmalar sonucunda sahiplerini buldu. Gölcük Barbaros İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Yusuf Çınar Çil, “Bize Alkış Yap Baba” şiiri ile Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından düzenlenen Erişebilirlik Şiir Yarışması’nda 3. oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’tan alan Çil, Gölcük’ü gururlandırdı.

BAŞKAN SEZER’DEN TÜRKİYE 3.’SÜNE TEBRİK

Öğrenciyi tebrik eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından düzenlenen Erişebilirlik Şiir Yarışması’nda, Türkiye 3.’sü olarak ilçemizi gururlandıran, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Derya Yanık’tan alan, Barbaros İlkokulu öğrencisi, Gölcüklü Yusuf Çınar Çil’i, saygıdeğer ailesini ve öğretmenlerini can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

GÖLCÜKLÜ YUSUF’A 3.’LÜK KAZANDIRAN ŞİİR

BİZE ALKIŞ YAP BABA

Dudak okur, yazarım

İşaret et anlarım

Bana kulak ol baba

Ben tableti tutamam

Klavyeye basamam

Bana parmak ol baba

Koşup gidemem parka

Kaydırağa basamam

Bana baston ol baba

Salıncakta duramam

Kolum yok ki tutamam

Bana destek ol baba

Işığım yok göremem

Renk körüyüm seçemem

Bana fener ol baba

Otobüse binemem

İndirmezsen inemem

Bana rampa ol baba

Çok uzakta evimiz

Merdiveni çıkamam

Bana kanat ol baba

Kaldırım dar gidemem

Tekerim var süremem

Bana bir yol yap baba

Ben denize giremem

Sizin gibi yüzemem

Bana yüzgeç yap baba

Öğretmen olmak için

Öğrenebilmek için

Bana imkân ver baba

Her işe girmek için

Erişebilirlik için

Duvarları yık baba

Hayallerim var benim

Engelsiz şehir için

Beni mimar yap baba

Tek değiliz biz biriz

Başarırsak hepimiz

Bize alkış yap baba

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.