Gölcük Belediyesi’nden Hem Arıcılığa Hem de Kasın İstihdamına Destek

HALIDERE BALI ÜRETECEK KADINLAR GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN KOVAN DESTEĞİ

Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer, GÖLMEK arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere arı kovanı hediye ederek hem Halıdere balının üretimine hem de kadın istihdamına katkı sundu.

Gölcük Belediyesi, Arıcılık eğitimini tamamlayan kadın kursiyerlere verdiği kovan desteği ile hem kadın istihdamına hem de Halıdere balının tanıtımına katkı sundu. Gölcük Belediyesi Meslek Edindirme El Beceri ve Hobi Kursları’nda (GÖLMEK), düzenlenen arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan 40 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kursu tamamlayan kursiyerlere Gölcük Belediyesi tarafından 2’şer adet arı kovanı hediye edildi.

HALIDERELİ KADIN GİRİŞİMCİLER KOVANLARI BALLA DOLDURACAK

Halıdere meydan parkında düzenlenen arıcılık kursu sertifika ve arı kovanı dağıtım törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nebahat Hocaoğlu, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Necmettin Türkmen, muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Törende sertifikaları ile hediye arı kovanlarını alan kursiyerler, Halıdere balının lezzetine üretimle katkı sunacakları için heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

HEM ARICILIĞA HEM DE KADIN İSTİHDAMINA DESTEK

Kestane balı ile meşhur Halıdere’de arıcılık faaliyetlerinin artmasına katkı sunduklarını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “40 kursiyerimiz arıcılıkla ilgili eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Biz de gölcük Belediyesi olarak her kursiyerimize 2 arı kovanı hediye ettik. Böylece hem kadınlarımızın istihdamına katkı sağlıyoruz hem de arıcılığın ve kestane balı üretiminin ilçemizde ileri noktaya gelmesine destek ve katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

KADIN ARICILAR KESTANE ORMANLARINI BALA DÖNÜŞTÜRECEK

Kursta öğrendikleri bilgilerle arıcı kadınlardan oluşan bir kooperatif kurduklarını söyleyen kursiyer Meral Deniz, “En az 7-8 kadın, Halıdere Kadın Kooperatimizin adı altında arıcılığa devam edecek. Kursta bir arının ilk anından son anına kadar her evresini, tüm dönemlerdeki bakımlarını öğrendik. Halıdere gibi özellikle kestane ağaçlarının floryasının güzel olduğu bölgede kadınların bu kursu fırsata çevirmesi, atıl tarım alanları ve kestane ormanlarını değerlendirip çok büyük katkılara dönüşebilir. Kurs bu anlamda kadınları toprağa döndürdü diyebilirim” dedi.

EV HANIMLARINI ÜRETİM HEYECANI KAPLADI

Evin penceresinden arıcılık yapanlara özenirken aldığı eğitimle arıcı olma yoluna girdiğini ifade eden Ceylan Uysal, “Kursumuz sayesinde çok güzel bilgiler edindik. Kadın kooperatifimizin de kurucu üyelerinden birisiyim. Kooperatifimizle birlikte çok iyi ilerleyeceğimize inanıyorum. Heyecanlanıyorum, ben de bir şeyler üreteceğim. Artık evde tüketici olmayacağım yaptığım işlerle kendimi ön planda üretici olarak göstereceğim. Kovanı olmayıp da kovan alamayacak kursiyerlerimiz 2 kovanla da olsa bu işe başlayacaklar. Bu da bir cesaret onlar için. Emeklerinin karşılığını aldıkları zaman büyük bir ihtimalle daha da ileriye gitmeyi düşüneceklerdir” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.