Global Compact’ta şirketlere ‘çevresel’ çağrı

Dünya Çevre Günü’nde Global Compact Türkiye iklim krizi ile mücadele için çağrısını yineledi.

İSTANBUL (İGFA) – Küresel ısınmanın etkilerinin önüne geçmek için 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşılması gerekirken yayımlanan son bilimsel iklim raporlarına göre 2025 yılına kadar zirveye ulaşması beklenen karbon salımlarının hızlıca düşürülmesi gerekiyor.

Plastik kirliliği ile mücadeleden emisyonların azaltılmasına kadar şirketlere Türkiye’de hayata geçirdiği çeşitli programlarla rehberlik eden Global Compact Türkiye, sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçme çağrısında bulunuyor.

Global Compact Türkiye Çevre Çalışma Grubu Eşbaşkanı Ebru Tüzecan “İklim biliminin sunduğu 1,5 derece hedefinden sapılmaması gerekiyor. Bunun başarılmasında ise şüphesiz iş dünyası çözümün kilit aktörü” dedi. Eş Başkanı Servet Yıldırım ise, “Gelecek hepimizin ama dünyamız tek. Bu nedenle sürdürülebilir bir gelecek için fazla geç kalmadan, hep birlikte harekete geçmemiz gerekiyor” mesajı verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.