Gizemli Tarih: Göbeklitepe, TRT Belgesel’de

Gizemli Tarih, dünyanın bilinen en eski tapınağı “Göbeklitepe”yi inceleyecek

TRT Belgesel, birbirinden ilgi çekici yapımları izleyicisi ile buluşturmaya devam ediyor. Macera, suç, tarih, popüler kültür, bilim-teknoloji ve kültür-antropoloji alanlarında farklı hikayeleri ekrana getiren TRT Belgesel, yeni bir yapımla daha izleyici karşısına çıkıyor.

blank

Tarihin bilinmeyenlerine ışık tutacak Gizemli Tarih, ilk bölümünde dünyanın en eski tapınağı kabul edilen Göbeklitepe hakkındaki gerçekleri gözler önüne serecek. 12 bin yıl önce inşa edilen bu gizemli yapının kimler tarafından nasıl yapıldığı, içinde hangi sırlar barındırdığı ve tapınağın tarihin sıfır noktası olup olmadığı sorularına cevap arayan Gizemli Tarih, izleyicilere soluksuz bir keşif yaşatacak.

Talha Eyüboğlu’nun yönettiği, Prof. Dr. Hikmet Kırık’ın sunduğu Gizemli Tarih “Göbeklitepe Özel Bölümü”, bu akşam saat 21.30’da TRT Belgesel’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.