GİK üyesi Bülent Gürsoy İYİ Parti’den istifa etti: Çayı koy yeniden başlıyoruz…

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Noter masasında olmayacağız” sözleriyle altılı masadan ayrıldığını açıklamasının ardından Bülent Gürsoy, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini ”Çayı koy yeniden başlıyoruz…” sözleriyle duyurdu. Gürsoy, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini ifade etti.

Altılı Masa’nın 12. Toplantısı sonrası ortak aday konusunda uzlaşıldığı ve ismin 6 Mart’ta açıklanacağı duyurulmuştu. Toplantı sonrasında CHP ve İYİ Parti cephesinde art arda toplantılar düzenlenmişti.

Son toplantı bugün İYİ Parti’de gerçekleşti. Akşener, kurmayları ile GİK toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Akşener, gazetecilerin karşısına çıktı.

Burada gündemi sarsan açıklamalarda bulunan Akşener, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ret ettiğini açıklayarak, “Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmış, tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir.” dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A ÇAĞRI YAPTI
Öte yandan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor.” diyerek çağrıda bulundu.

‘ÇAYI KOY YENİDEN BAŞLIYORUZ…’
Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklemeyeceğini açıklamasının ardından İYİ Parti’den peş peşe istifa kararı gelirken İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy da partideki görevinden istifa ettiği duyurdu.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyeceğini açıklayan Gürsoy, “Çayı koy yeniden başlıyoruz..” dedi.

Gürsoy paylaşımında şu ifadeler yer verildi:

“Değerli dostlarım,

AKP iktidarını geriletme mücadelesine destek vermek için kuruluşundan beri içinde olduğum, başlangıçta Yüksek İstişare Kurulu üyeliği, sonrasında da iki dönem GİK üyeliğinde bulunduğum, halen Ortadoğu Politikaları Başkanlığı Danışmanlığı görevini sürdürdüğüm İYİ Partiden, Tarihi bir süreçte, Türkiye’nin aydınlık geleceği açısından kritik önem taşıyan bir seçim öncesinde toplumun umutlarını yok eden bir kararla, fiilen; Millet İttifakı’nın dağıtılması ve 6’lı Masanın bozulması kararı verilmesi, bu kararın hangi arka planla, hangi aktörler ve etkenlerle verildiğinin tarafımca anlaşılamaması, son 2 yılı aşkın süreçte kaynağı ve sebebi çözümlenemeyen kararlar alınması, popülerlik kavramı peşinden koşularak oyun bozmak üzerine iki belediye başkanının siyasi teamüllere aykırı yaklaşımlarla peşinden koşulması ve/veya ayartılmaya çalışılması, sonuçta da yıllardır verilen mücadelenin seçime aylar kalan bir süreçte heba edilmesi nedeniyle, istifa ediyorum.

AKP’nin geriletilmesi mücadelesinde bugüne kadarki süreçlerin başlatılması ve sürdürülmesi konusunda önemli başarılar göstermiş olan, önümüzdeki süreçteki toplumsal ihtiyaçların yönetimsel olarak karşılanması konusunda mevcut aktörler içerisinde en yetkin isim olduğunu düşündüğüm sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyorum.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.