Gıda ve enerji fiyatlarındaki artışa ‘Merkez’ vurgusu

Merkez Bankası, Mayıs ayına ilişkin aylık fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayımladı.

ANKARA (İGFA) – Merkez Bankası’nın “Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri” raporunu yayımladı.

İnternet sitesinde yayımlanan değerlendirme raporunda tüketici fiyatlarının Mayıs ayında yüzde 2,98 oranında arttığı, yıllık enflasyonun yüzde 73,50 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Mayıs ayında tüketici yıllık enflasyonundaki artış alt gruplar geneline yayılırken bu gelişmeye en belirgin katkı temel mal ve hizmet gruplarından geldiğinin altı çizildi.

“Mayıs ayında, temel mal grubunda yıllık enflasyon tüm alt gruplarda artış kaydetmiştir” denilen raporda, “Hizmet grubunda yıllık fiyat artışı ulaştırma hizmetlerinde görece yatay seyrederken, lokanta-otelde daha belirgin olmak üzere diğer alt gruplarda yükselmiştir. Gıda fiyatlarında yıllık enflasyon işlenmemiş gıdada gerilerken işlenmiş gıdada yükselmeye devam etmiştir. Bir önceki ay yüksek oranda artan taze meyve sebze fiyatlarında bu dönemde sebze fiyatları kaynaklı olarak kısmi bir düzeltme izlenmiştir. Enerji fiyatlarında şebeke suyu ve akaryakıt kalemleri öne çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.