Gezi yürüyüşüne fren

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişinin 9. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada vatandaşları dün akşam saat 19.00’da Taksim’e çağırmıştı

İSTANBUL (İGFA) – Gezi Direnişi’nin 9. yıldönümü nedeniyle Taksim’de toplanan ve Gezi Parkı’na yürümek isteyen kalabalığa polis müdahale etti. Kalabalık anma için İpek Sokak’ta toplandı. Polis, kitlenin toplanacağı Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin bulunduğu İpek Sokak’a 3 otobüs çekti. Akşam saatlerinde ise Polis TMMOB’un önünde barikat kurdu. TMMOB Makina Lokal’e yüzlerce insan sığındı. Polisin “slogan olursa gözaltına alırız” diye uyarmasının ardından yüzlerce kişi binadan tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada 170 kişinin gözaltına alındığı duyururken; Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 6 gazetecinin gözaltına alındığını aktardı.

Açıklama öncesinde Taksim Meydanı ve çevresinde polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemi aldı. Taksim meydanında bir araya gelen yaklaşık 30 Türkiye İşçi Partili (TİP) gözaltına alındı.

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, gözaltına alınanlara ters kelepçe yapıldığını belirterek “Bazı polis memurları halkın polisi olduğunu unutmuş, kendini Saray’ın bekçisi sanar durumda. Yapılan bütün hukuksuzluğun hesabı sorulacak” diye tepki gösterdi.

Makine Mühendisleri Odası önündeki açıklamaya Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitirenlerin yakınları, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eylemlerde yaşamını yitirenlerin isimleri okunarak “Burada” denildi. Gezi Parkı davası kapsamında tutuklananların da ismi okunarak “Adalet” diye haykırıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), “#Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümünde 6 gazeteci gözaltına alındı, pek çok meslektaşımız polis şiddetine maruz kaldı. Protesto da gazetecilik de suç değildir. Sorumlular hakkında işlem yapılsın, meslektaşlarımız serbest bırakılsın!” açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.