“Geveze Berber-Bir Evlilik Komedisi” tiyatroseverlerle buluştu

Tanzimat Dönemi’nde geçen, “Geveze Berber-Bir Evlilik Komedisi” adlı oyun, tiyatroseverlerle gala gecesinde buluştu.

Küçükçekmece Belediyesince, Sefaköy Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun yönetmeni ve oyuncusu Fercan Bay, tiyatro oyunuyla insani değerleri, seyirciye yansıtmak istediklerini dile getirdi.

blank

Bay, tiyatro ve sanatı halkla buluşturan Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Dünya var olduğundan bugüne devam eden, ‘kız babalarının çoğunun damadın ahlakı ve karakteri yerine öncelikle işi ve evini sorması’, birbiriyle evlenmek isteyen gençlerin kavuşmasına engel oluyor. Tiyatro BAHT olarak biz, insanı insan yapan değerleri, insanca ve tiyatro diliyle anlatmaya çalıştık.” diye konuştu.

Müzikal güldürü türündeki oyuna ilişkin bilgi veren Fercan Bay, Tanzimat dönemi tiyatro ve mizah sanatının en önemli temsilcisi Ali Bey’in yazdığı özgün komedi eserini günümüze, Yılmaz Öğüt tarafından uyarlandığını ve oyunda, Dorukhan Kenger, Can Seçki, Başak Taner, Aziz Çoban, Fercan Bay, Merve İbiş, Kemal Ağar ve Hatice Ulutepe gibi genç tiyatro oyuncularının rol aldığı belirtti.

Oyun sonunda, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz adına Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik, başarılı geçen oyun sonunda Geveze Berber oyunu ekibi adına yönetmen Fercan BAY’a çiçek verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.