George Floyd eylemlerine katılanlarda virüs çıktı

ABD’de siyahi Amerikalı George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemlere katılanlarda koronavirüs çıkmaya başladı. Yetkililer eylemlere katılanlardan test yaptırmalarını istedi.

ABD’de siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolara katılanlar arasında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların bulunduğu belirtildi.

Yetkililer, protestoların salgının tekrar büyümesine neden olmasından kaygı duyuyor.

GÖSTERİLERE KATILANLAR VİRÜSE YAKALANDI

New York Times’ın haberine göre, şimdiye kadar herhangi bir kentte protestolar nedeniyle salgının yeniden büyüdüğü görülmese de gösterilerde yer alan bazı kişiler virüse yakalandı.

Kansas eyaletinin Lawrence kentinde, geçen hafta sonu protestolara katılan ve maske takmayan bir kişinin dün test sonucu pozitif çıkarken, Georgia’da da Maria Parker isimli bir kişiye Kovid-19 bulaştı.

BELİRTİ GÖSTERMEDİ

Parker, test sonucu pozitif olmasına rağmen virüsün belirti göstermediğini belirterek, kendisiyle görüşen kişilerden test yaptırmalarını istedi.

Ohio’nun Columbus kentinde 27 Mayıs’ta protestolara katılan bir kişiye Kovid-19 bulaşırken, Oklahoma’da da gösterilere giden bir futbol oyuncusuna maske takması ve gerekli önlemleri almasına rağmen Kovid-19 bulaştı.

SALGININ YAYILMASINA YOL AÇACAK

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, ülkede siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından düzenlenen protestoların salgınının yayılmasına yol açabileceği endişesini dile getirdi.

New York Valisi Andrew Cuoma başta olmak üzere birçok eyalette yetkililer, gösterilere katılanlardan test yaptırmalarını ve kendilerini karantinaya almalarını istemişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.