George Floyd belgeselinin ilk bölümü YouTube’da

ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd’u ve ölümünün ardından başlayan protestoları merkezine alan 'Nefes Alamıyorum' (I Can’t Breathe) belgeselinin ilk bölümü yarın YouTube’da yayımlanacak.

Ebabil Film ekibinin hazırladığı iki bölümlük belgeselin ilk kısmı yarın Ebabil Tube kanalından izlenebilecek.

YouTube video

Yönetmenliğini Yunus Yıldırım’ın, yönetmen yardımcılığını Sefa Karatekin’in üstlendiği belgeselde Amerika’nın Minneapolis kentinde gözaltına alınırken polis tarafından vahşice katledilen George Floyd’un ölümünün ardından, yıllardır sistematik olarak uygulanan polis şiddetine ve ırkçılığa maruz kalan Afro Amerikalıların başlattığı ve evrensel bir protestoya dönüşen “Black Lives Matter” (Siyah Hayatlar Önemlidir) hareketine odaklanılıyor.

Film ekibi, New York eyaletinin başkenti olan Albany’de şiddetlenerek devam eden olayları yerinde takip ederek belgeseli hazırladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.