Gençler, Akbank Fellowship Programı Sürecinde İş Dünyasına İlham Verdiler

GOOINN, Akbank Gençlik Akademisi tarafından tasarlanan Fellowship Programı kapsamında; katılımcıların belirlenen odak alanlarına yönelik geliştirdikleri proje fikirlerinde uygulamak üzere tasarım düşüncesi metodolojisini öğrendikleri ve deneyimledikleri girişimcilik modülü kısmına ortak oldu…

Gençler, Akbank Fellowship Programı sürecinde geliştirdikleri fikirleriyle geleceğin iş dünyası için ilham verdiler

Akbank’ın sürdürülebilirlik stratejisi için belirlemiş olduğu dört değer alanı üzerinden gençlerin geleceğin şekillenmesinde önemli roller üstlenmesine katkı sağlayan Akbank Gençlik Akademisi, yeni Fellowship Programı’nın girişimcilik modülü kısmını GOOINN inovasyon danışmanlarının kurguladığı 6 haftalık özel bir hızlandırıcı programla hayata geçirdi.

Girişimcilik modülü için tasarlanan hızlandırıcı sürecinde; Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından 2030 sonuna kadar ulaşılması amaçlanan 17 hedefi içeren evrensel eylem çağrısı olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve daha iyi bir dünya yaratmak için gerekli konular çerçevesinde girişimcilik fikirleri geliştirildi.

Yenilikçi kurumlara girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla çeşitli kurum içi girişimcilik süreçleri tasarlayan ve inovasyon yetkinlik transferi çalışmaları yürüten GOOINN, Akbank Fellowship Programı girişimcilik modülü süresince kök problemlerin keşfi, persona seçimi, müşteri görüşmeleri gibi temel girişimcilik adımları için uygulamalı çalıştaylar düzenledi; iş modeli geliştirme, MVP tasarımı ve mentorluk desteği verdi.

Akbank Fellowship girişimcilik modülü ekipleri kimin, hangi problemini, nasıl çözüyor?

Kobiko, çevreyi ve toplumu önemseyen tekstil sektöründeki KOBİ’ler için etkilerini büyütebilecekleri sürdürülebilir finansmanı bulmalarını sağlıyor.

Linky, şehirlerinde fark ettikleri sorunlara çözüm bulan kişileri, doğru kurumlar ile bir araya getirerek çözümde paydaş olmalarını sağlıyor.

Fill-Inn, zamandan ve mekandan bağımsız çevrimiçi deneyim platformu ile gençlerin iş dünyası deneyimlerine katılmalarını ve profesyonel yetkinliklerini geliştirmelerini sağlıyor.

Katılımcılar için oldukça yüksek etkili bir program olan Akbank Fellowship Programı’nın girişimcilik modülü süreci 14 Mart’ta Akbank liderlerinin de katılımıyla ve girişim fikirlerinin sunumları ardından geri bildirim seanslarının gerçekleştiği Demo Day ile tamamlandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.