Genç yetenek Asya Yeter Avrupa’da adından söz ettirdi!

EUPLAYY’in covid-19 sebebiyle bu sene online düzenlediği yarışmada Avrupa’da genç piyanister arasında ünlü aranjör Murat Yeter’in kızı, Mimar Sinan Devlet Konsarvatuvarı öğrencisi Asya Yeter 2. oldu

EUPLAYY’in Avrupa’nın genç profesyonel piyanistleri için düzenlediği Çevrimiçi Piyano Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

YouTube video

Bu sene covid-19 sebebiyle online düzenlenen yarışmada 14.yaş kategorisinde ünlü aranjör Murat Yeter’in kızı, Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı öğrencisi Asya Yeter 2. olarak ülkemizi gururlandırdı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Doç. Melin Molla Piyano Sınıfı öğrencisi olan Asya Yeter şimdiden adını duyurmaya başladı.

Asya Yeter
Asya Yeter

Asya Yeter’in evinde kendi imkanlarıyla çektiği videolar büyük beğeni aldı. 8. sınıf öğrencisi Asya Yeter, EUPLAYY’in 12 ülkeden katılım gösteren ünlü eğitmen ve piyanistten oluşan jürisiyle, üç aşamada düzenlediği 3-18 yaş arası çocuklar ve gençlerin katılım gösterdiği yarışmayı ilk tur Bach, ikinci tur Mozart ve 3. Tur Chopin çalarak başarıyla geçti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.