Genç MÜSİAD’dan 12 farklı şehirden 30 firmaya “Altın Konteyner Ödülü”

İhracat rekoru kıran genç girişimciler Altın Konteyner Ödülleri ile onurlandırıldı

Genç MÜSİAD tarafından, ülke ekonomisine ihracat yaparak katkı sunan gençlerin sayısını artırmak ve onları ihracata daha fazla teşvik etmek amacıyla organize edilen “Altın Konteyner İhracat Ödülleri” MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Tİcaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal ve MÜSİAD ile Genç MÜSİAD’ın üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal, “Altın Konteyner İhracat Ödülleri’nin ikincisini gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik kapsamında 12 farklı şehirden birçok başvuru değerlendirildi, 30 firma ödül almaya hak kazandı.13 farklı kategorideki ödüllerimizi, sahiplerine teslim etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz”dedi. 30 yaş ve altındaki genç ihracatçıların ödüllendirildiği bu programın Türkiye’nin ilk ve tek etkinliği olduğuna dikkat çeken Akbal, “Altın Konteyner İhracat Ödülleri projesini hayata geçirirken “Marifet iltifata tabidir.” Düsturuyla yola çıktık. Ve ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sunan gençlerin sayısını arttırmayı ve ihracata daha fazla teşvik etmeyi kendimize amaç edindik” İfadelerini kullandı.

Genç MÜSİAD’ın her zaman olduğu gibi bugün de genç ihracatçıların yanında olmaya devam edeceğinin altını çizen Akbal sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunan, dolayısıyla sürdürülebilir büyümesine destek veren, bunun paralelinde de global arenada rekabet gücünü arttıran kilometre taşlarından birinin ihracat olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda Altın Konteyner İhracat Ödülleri programı gibi bir dizi projeyi de hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Bizler ihracatın genç jenerasyonunda ana hedeflerinde biri haline gelmesi adına elimizi taşın altına koymuş bulunmaktayız. Örneğin; çeşitli ihracat stratejilerinin geliştirilmesi ve ülke-pazar profillerinin belirlenmesi amacıyla kurduğumuz bir komisyonumuz var: İhracat Geliştirme Komisyonu. Burada ihracata yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmesinden raporlar hazırlanmasına, ticari ziyaretler organize edilmesinden teşvik ve desteklere erişim konularına kadar çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Öte yandan Türkiye ile ülkemizde eğitim gören misafir öğrencilerin ülkeleri arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında hayata geçirdiğimiz Genç Ticaret Elçileri Projemiz de var. Buradaki en büyük gayemiz bir yandan öğrencilerimize altın bir bilezik yani bir meslek kazandırabilmek, diğer yandan ise her iki ülke arasında yeni ticaret köprüleri oluşturabilmek. Bu doğrultu da bu projemizin de gayet başarılı bir şekilde ilerlediğini, Eylül ayında gerçekleştireceğimiz büyük mezuniyet programıyla 600’ü aşkın Genç Ticaret Elçimizi mezun edeceğimizi de sizlerle paylaşmak isterim.”

Gençleri ihracata teşvik etme adımları atıp projeleri hızla hayata geçirdiklerini belirten Genç MÜSİAD Başkanı Yunus Furkan Akbal şu ifadeleri kullandı: “Biz tüm bu çalışmalarımızı, MÜSİAD’lı büyüklerimizden aldığımız ilham ile, Genç MÜSİAD’ımızın yurt içinde bulunan 55, yurt dışında bulundan 32 şubesiyle güç birliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin ivmelenme yaşadığı konulardan biri de şüphesiz ihracat. Keza ihracat rakamlarındaki yükselişle geçen yıl Türkiye yeni bir rekora daha imza attı ve ihracatımız 2021 Yılında Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına ulaştı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verileri bize; Türkiye’nin, dünyanın en büyük beş ihracatçısı olan Çin, ABD, Almanya, Japonya ve İngiltere’den daha yüksek bir ihracat artışı yaşadığını gösteriyor. Bu Türkiye’nin uluslararası arenadaki gücünü ortaya koyabilmesi adına çok önemli bir veri. Öyle ki ülkemiz, 2021’de bir önceki yıla oranla ihracatını yüzde 32,8 oranında arttırdı ve söz konusu rakam 225 milyar dolara ulaştı ve hedef güncellemesiyle 250 milyar dolar yeni hedefimiz olarak belirlendi. Ticaret Bakanlığımız tarafından açıklanan ilk 4 ay verileri gösteriyor ki hedefimize emin adımlarla yol alıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 250 milyar dolarlık hedefe, Genç MÜSİAD ailesi olarak koşar adım ilerlediklerini kaydeden Akbal, ”Türkiye’nin ekonomik olarak kalkınması, global alanda daha güçlü, ayağı yere sağlam basan, uluslararası pazarlarda rekabetçi gücü yüksek ve söz sahibi bir ülke konumuna ulaşıp yerini sağlamlaştırması için genç iş dünyası temsilcileri olarak üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Biz de Türkiye ekonomisinin içinde faaliyet gösteren çarklardan biri olarak gençlerimizi ihracata teşvik etmeye, onların yanında olmaya, bu alanda eğitimler düzenlemeye ve projeler geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.