Gelecek Varlık’ın ilk çeyrek toplam tahsilatı 232,8 milyon TL

Varlık yönetim sektörünün lider kuruluşu Gelecek Varlık, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,5 artırdığı tahsilatını 232,8 milyon TL’ye taşıdı. Bankacılık sektörünün satışa çıkardığı alacaklar için ilk çeyrekte 41 milyon TL yatırım yapan şirketin, bankacılık sektörüne aktardığı toplam kaynak tutarı 2,1 milyar TL’ye ulaştı. Yüksek tüketici enflasyonuna ve kurumların maliyetlerinde yaşanan artışa rağmen yüzde 50’ye yakın tahsilat artışı sağladıklarına dikkat çeken Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan, “Hem bireylerin hem de kurumların imkân buldukları ilk anda borçlarını kapatma eğiliminin olduğunu biliyoruz. Borçluların ödemelerini yoluna koyabilmek için temel ihtiyacı zaman. Biz varlık yönetimi sektörü olarak, borçlulara bu esnekliği sağlıyoruz.” dedi.

Yeni yıla 132 milyon TL tutarında alacak satın alımıyla başlayan Gelecek Varlık’ın toplam anapara alacağı 18,8 milyar TL’ye yükseldi. Bugüne kadar 550 bine yakın müşterisini finansal özgürlüğüne kavuşturan şirketin, ilk çeyrekte borcunu çözümlediği müşteri sayısı 17 bine ulaştı. FAVÖK’ü ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,9 artışla 146,4 milyon TL’ye çıkan Gelecek Varlık, bu dönemdeki net kârını yüzde 59,5 oranında artırarak 79,8 milyon TL’ye taşıdı. 2021 yılı net dönem kârının yüzde 25’ine denk gelen brüt 43,5 milyon TL’yi yatırımcılarına temettü olarak dağıtan şirketin kâr dağıtımı 6 Mayıs’ta tamamlandı.

“Borçlulara ihtiyaçları olan zamanı tanıyoruz”

Mevcut alacaklarından 800 milyon TL tahsilat hedefledikleri 2022 yılının ilk çeyreğinde tahsilatlarının 232,8 milyon TL olarak gerçekleşmesinin kendilerini yıl sonu hedeflerine yaklaştırdığını belirten Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan şunları söyledi:

“Yüksek tüketici enflasyonuna ve kurumların maliyetlerinde yaşanan artışa rağmen yakaladığımız yüzde 46,5 tahsilat artışı, bireylerin ve kurumların yakın zamanda ekonomik toparlanma yaşayacaklarına inandıklarının göstergesi. BDDK’nın tahsili gecikmiş kredilerin yönetimi ile ilgili bankalara sağladığı esnekliğin sona ermesiyle birlikte, takipteki kredilerin artmaya başladığını görüyoruz. Fakat hem bireylerin hem de kurumların imkân buldukları ilk anda borçlarını kapatma eğiliminin olduğunu da biliyoruz. Borçluların nakit akışlarını yoluna koyabilmek için temel ihtiyacı zaman. Bankalar alacaklarını zamanında tahsil edemediklerinde yeni kredi kullandırımı için kaynaklarının bir kısmı bu kredilerde bloke olabiliyor, borçlular ise ödeme yapmak isteseler dahi bankaların bu yöndeki takvimine uymakta zorlanabiliyor. Biz varlık yönetimi sektörü olarak, bankalara ve borçlulara bu konularda çözüm sağlıyoruz.”

Gelecek Varlık’ın yatırımcılarına 43,5 milyon TL tutarında temettü ödemesini Mayıs ayı içinde tamamladığına dikkat çeken Ünlüdoğan, “İkinci çeyrekte de bankaların satış ihalelerini yakından takip edeceğiz. Yatırımlarımıza devam ederek yatırımcılarına güven sunan bir şirket olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.