Geleceğin minik mucitleri robotlarla tanıştı

Systemair’in ev sahipliğini üstlendiği çocuklara özel “Robotlarla Tanış” etkinliği, Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımı Cymurghs ortaklığıyla gerçekleşti

İklimlendirme teknolojilerinin öncü şirketi Systemair, Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımı Cymurghs ile “Robotlarla Tanış” etkinliğine imza attı. Geleceğin dünyasında öne çıkan robotlar ile geleceği şekillendirecek olan bugünün çocuklarını bir araya getirmeyi hedefleyen Systemair, Dilovası’ndaki fabrikasında özel bir etkinlik düzenledi. Çocuklar, etkinlikte kendilerini ve becerilerini keşfetmenin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi proje takımı CERVOS ile kartondan uydu yaparak eğlenceli anlar yaşadı.

Global iklimlendirme devi Systemair, dünyanın dört bir yanına ulaştırdığı teknolojilerinin yanı sıra organize ettiği etkinliklerle de fark yaratıyor. Şirket son olarak ülkemizin 11 farklı şehrinden bir araya gelen Türkiye’nin ilk öğrenci tabanlı FRC takımı Cymurghs ortaklığında keyifli bir çocuk etkinliği hayata geçirdi. Etkinlikte, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans öğrencileri tarafından kurulan CERVOS takımı da yer aldı.

Teknolojinin bilgilendirici ve keyifli yönünü keşfettiler

Geleceği değiştirebilecek asıl gücün çocuklar ve gençler olduğuna inanan Systemair, dün ve bugünün köklü mirasını arkasına alarak daha iyi bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla Dilovası’nda yer alan yeni nesil fabrikasında Cymurghs ortaklığıyla “Robotlarla Tanış” etkinliğini düzenleyen şirket, yeni dünyanın vazgeçilmez teknolojileri arasında yer alan robotlar ile çocukları bir araya getirerek keyifli ve öğretici bir organizasyona imza attı. Etkinliğe katılan çocuklar, uzay ve havacılık alanında başarılı işlere imza atan Hacettepe Üniversitesi CERVOS takımıyla kartondan uydu yapma deneyimini yaşayarak teknolojinin bilgilendirici ve keyifli yönüyle de tanıştı.

Geleceğin mühendislerine desteklerini sürdürüyor

Başarılı öğrencilerin ve geleceğin mühendis adaylarının yanında yer alarak Türkiye’nin genç yeteneklerinin önünü açmayı hedefleyen şirket, etkinliğin ortağı olan Türkiye’nin ilk bağımsız FRC takımı Cymurghs’u uzun zamandır destekliyor. Üç sezonda toplam 9 farklı ödül alarak büyük bir başarıya imza atan takım, Systemair’in de katkılarıyla çok sayıda prestijli ödülü hanesine yazdırmaya devam ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.