GEFCO, Toyota Motor için sürdürülebilir karayolu ve demiryolu taşımacılığı çözümü tasarladı

GEFCO, Toyota Motor’un CO2 emisyonlarını azaltmak için inovatif bir karayolu ve demiryolu taşımacılık çözümü tasarladı. GEFCO’nun multimodal lojistik uzmanlığına dayanan bu hizmet sayesinde Toyota Motor, otomotiv parçalarını yeniden kullanılabilir konteynerlerde İspanya’dan Fransa’nın kuzeyine iki gün içerisinde taşıyabiliyor. Daha önce kullandığı sadece karayolu taşımacılığı çözümüyle karşılaştırıldığında, Toyota bu inovatif çözümle karbon ayak izini önemli ölçüde azaltabiliyor.

GEFCO’nun sunduğu yeni lojistik çözümü; Fransa, Birleşik Krallık ve diğer Avrupa ülkelerindeki fabrikalara parça tedarik etmek için Toyota Motor ile sürdürdüğü 20 yıllık güçlü ortaklığın üzerine inşa edildi.

GEFCO Fransa Satış ve Pazarlama Direktörü Yvon Pasquiou konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Önceliklerimizden biri, tedarik zinciri ortaklarımızın karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olacak çözümler üretmek. Bu amaçla ekiplerimiz Toyota Motor’la yakın temas halinde çalışarak, onlara özel bir nakliye akışı tasarladı ve karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı oldu. Toyota’nın Avrupa’da daha sürdürülebilir lojistik uygulamaları benimsemesine yardımcı olduğumuz ve bu süreçte ortaklığımızı güçlendirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

GEFCO’nun multimodal çözümleri, lojistik akışlarına yönelik artan talebi karşılarken çevresel ayak izini azaltmak ve güvenli lojistik sürelerini optimize etmek için tasarlandı. Üretilen bu çözümler ayrıca müşterileri, yükselen enerji fiyatlarının etkisinden ve uzun yol kamyon şoförü bulma zorluğundan da koruyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.