“Gazetecinin kazandığı para para değil!”

Gazeteci Cezmi Sayilgan’ın hazırlayıp sunduğu Cezmi Abi Soruyor’un bu haftaki konuğu Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin oldu.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin Youtube Kanalı’nda yayınlanan programda Şahin, gazetecilik hayatına ilişkin deneyimlerini anlattı.

Çocuk yaştan beri günlük gazete aldığını, tembel bir öğrenci olmasına rağmen iyi bir üniversite sınavı geçirdiğini söyleyen deneyimli isim, 93 yılında Hürriyet Gazetesi’nin meslek rehberinden görüp etkilenerek İletişim Fakültesi’ne girdiğini söyledi.

Gazeteciliğin Türkiye’de yüksek puanla girilen birçok bölümde okuyan insanın yapamayacağı bir iş olduğunu belirten Şahin, maaş olarak ise gelir skalasının en alt kısmında yer almasının büyük bir haksızlık olduğunu belirtti.

Şahin, son dönemde daha fazla televizyonda görülmesine rağmen, tercihinin ise hala gazete olduğunu kaydetti.

YouTube video

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.