Gazeteci Muharrem Sarıkaya hakkında maddi ve manevi tazminat davası

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu ‘Gün Başlıyor’ programında, ses teknikerinin telefonlarla uğraştığı ve bir kablo ile bağlantı kurmaya çalıştığı esnada teknikere tokat attı.

YouTube video

Fatma Şahin’in o anlarda olaya tepki vermemesi dikkat çekerken gelen tepkiler sonrası Şahin sosyal medyadan yayınladığı mesaj ile ‘Sarıkaya’nın tepkisi yanlıştı’ dedi.

Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın ses teknikerine tokat attığı anların görüntüsünü Gazeteci Talat Atilla Twitter hesabından paylaştı. Tepki çeken olay, Sarıkaya’nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ile röportaj yaptığı sırada yaşanırken Fatma Şahin’in şiddete kayıtsız kalmasına sosyal medyadan tepki yağdı.

‘AYRI AYRI ÖZÜR DİLEDİM’

Sarıkaya olaya yönelik tepkiler sonrası sosyal medyadan açıklama yaparak “bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayınz Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı” diyerek mesaj yayınladı.

Sarıkaya “Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum… Muharrem SARIKAYA” dedi.

ŞAHİN: BEN DE DÜŞÜNCELERİMİ SÖYLEDİM

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Muharrem Sarıkaya ile röportajı sırasında yaşanan şiddet olayına tepki göstermediği ve konuşmasına devam ettiği görülüyordu. Şahin, sessiz kalmasına yönelik tepkiler sonrasında sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Şahin, Sarıkaya’nın özür mesajlarını paylaşarak “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim.Kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi” dedi.

İHA KAMERAMANI DEMİR: ÇOK ZORUMA GİTTİ, DAVA AÇACAĞIM

Öte yandan konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan İHA Muhabiri Ahmet Demir, yayın sırasında yaşananları anlattı.

Demir şunları söyledi:

“Ben kameramanlık görevi yapıyordum. Muharrem Bey, kendi kanallarıyla irtibat kurabilmesi için kendi telefonunu kullanmak istedi. Kendi telefonumuzu vermek istedik ama kendisi ısrarla kabul etmedi. Kendi telefonu çekmeyince yayın esnafında sürekli hareket yaptı. Görevim olmasa da durumla ilgilenip telefonumu verdim ve sonrasında bana bu hamleyi yaptı. Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması” dedi.

Sarıkaya’nın özür dilediğini ifade eden Demir, şöyle devam etti:

“Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım.

İHA’DAN AÇIKLAMA

İHA’dan da konu ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada “Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, canlı yayın esnasında görevini yapmakta olan İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısı, tüm kamuoyu ile birlikte bizleri de derinden üzmüştür.

Gazeteci arkadaşlarımız; görevleri gereği benzer saldırılara sık sık maruz kalsalar da, son yaşanan olayın bir meslektaşımız tarafından gerçekleştirilmiş olması daha üzücü ve vahimdir. İhlas Haber Ajansı, Ahmet Demir’e yönelik sert tavra sessiz kalmayarak Gazeteci Muharrem Sarıkaya hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaktır.

İhlas Haber Ajansı olarak, arkadaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren Gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz…SAYGILARIMIZLA” denildi.

Muharrem Sarıkaya’nın yapmış olduğu çirkin davranış sonrası meslek örgütleri de tepki gösterdi.

Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği yapılan davranışın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Gazeteci Talat Atilla paylaştığı görüntülere, “Rezalet! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in karşısında Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor. Yazıklar olsun!” notunu düştü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.