Galip Öztürk’ün piyasa dolandırıcılığı tespit edildi

Müebbet mahkumu firari iş adamı Galip Öztürk’ün Albaraka Türk hisselerinde işlem yaptığı ve olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olduğu SPK tarafından tespit edildi.

Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın haberine göre Sermaye Piyasası Kurulu dün Albaraka Türk hissesindeki olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin toplandı. Toplantı sonucunda firari iş adamı Galip Öztürk, Metro Avrasya Investment Georgia ve Metro Yatırım Menkul Değerler’in hesapları donduruldu.

Hisse birden yüzde 62 oranında primlendi

5 Şubat 2018 tarihinde 1.31 lira seviyesinde işlem gören Albaraka Türk hissesi 6 işlem gününün sonunda 2.12 liraya kadar yükseldi. Kısa sürede yüzde 62 oranında prim yapan hisse Sermaye Piyasası Kurulu’nun radarına takıldı.

Kurul’un yaptığı incelemeler sonunda hissede hareketliliğe neden olan Metro Avrasya Investment Georgia A.Ş., Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Galip Öztürk’ün mülkiyetlerinde bulunan Albaraka Türk Katılım Bankası paylarının 12/02/2019 tarihi itibariyla 6 ay boyunca borsada satışa konu edilmemesine karar verdi.

Firari iş adamı Galip Öztürk’e piyasa dolandırıcılığı tedbiri

Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı karar neticesinde müebbet mahkumu firari iş adamı Galip Öztürk, Albaraka Türk hissesinde bulunan paylarını 6 ay boyunca borsada satamayacak. Sermaye Piyasası Kanunu’nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği kapsamında Galip Öztürk’ün elinde bulunan payları dondurulacak ve Albaraka Türk hissesinde normal fiyat adımlarından işlemlerin temini sağlanacak.

İşte SPK’nın açıklaması

“Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. (ALBRK) pay piyasasında 06.02.2019-11.02.2019 döneminde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı SPKn’nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 18/3 maddesi kapsamında; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen gerçek ve tüzel kişilerin 12.02.2019 tarihi itibarıyla mülkiyetlerinde bulunan ALBRK paylarının 6 ay boyunca borsada satışa konu edilmemesine karar verilmiştir.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.