Galeyana geldim… Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan saldırgan yakalandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik çirkin saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında direkt fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliği tespit edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün de yakalandı. Osman Sarıgün’ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk attığını söylediği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırının faillerinden Osman Sarıgün’ün yakalandığı, gözaltına alınan 5 kişinin de ifade işlemlerinin Çubuk’ta sürdüğü bildirildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dün şehit cenazesinde düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştirenlerin örgüt bağlantısı araştırılıyor.

Polis görüntülerden, Kemal Kılıçdaroğlu’na direkt fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliğini tespit etti. Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırının faillerinden Osman Sarıgün’ün yakalandığı, gözaltına alınan 5 kişinin de ifade işlemlerinin Çubuk’ta sürdüğü bildirildi.

blank
Osman Sarıgün

BAŞSAVCILIK’TAN DA AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’dan da yapılan açıklamada, dün Ankara’nın Çubuk ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleşen saldırının faillerinden Osman Sarıgün’ün Sivrihisar’da gözaltına alındığı belirtildi.

Olayla ilgili 5 şüphelinin de İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemlerinin devam ettiği bildirilen açıklamada, “Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır” denildi.

SARIGÜN’ÜN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Osman Sarıgün’ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek Kılıçdaroğlu’na yumruk attığını söylediği belirtildi. Osman Sarıgün’ün, terör bağlantısı ise tespit edilmedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.