Galata Wind sürdürülebilir bir gelecek için UN Global Compact imzacısı oldu

Galata Wind dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) imzalayarak, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifinin üyesi oldu.

Türkiye’nin dört bir yanındaki Gold Standard ve VCS sertifikalı rüzgâr ve güneş santralleriyle 100 yenilenebilir elektrik enerjisi üreten Galata Wind, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak, “UN Global Compact” imzacısı oldu. Galata Wind, bu imzayla birlikte BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki ilkelerine uyma taahhüdünde bulunuyor.

160’ın üzerinde ülkede 15 binden fazla şirket ve 5 binin üzerinde şirket dışı üyesi ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilir insiyatiflerinden biri olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi; dünya, insanlar, topluluklar ve pazarlara fayda sağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların iş birliği ile harekete geçmelerini teşvik ediyor. UN Global Compact’e katılmak isteyen şirketlerin en üst düzey temsilcilerinden, kurumları adına; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanındaki 10 ilkeye taahhüt edeceklerine, bu ilkelere ilişkin her yıl raporlama yapacaklarına ve Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını destekleyeceklerine ilişkin imzalı bir taahhüt mektubu vermeleri şart koşuluyor.

Halka arz taahhütlerini kararlılıkla yerine getiriyor

Sürdürülebilir bir dünya ve gelecek hedefi doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Galata Wind, 100 yenilenebilir elektrik üretmenin ötesinde sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerine de entegre ediyor. Mart ayında uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s’in yaptığı ESG (Çevresel-Sosyal-Yönetişim) değerlendirme endeksinde elde ettiği 60/100 skor ile A1 derecesi alan Galata Wind’in raporunda, şirketin ESG faktörlerini; operasyon, strateji ve risk yönetimi alanlarına entegre etme kabiliyetinin güçlü olduğu ve operasyonel verimlilik, insan kaynakları gibi başlıklarda ‘ileri’ seviye performans gösterdiği belirtildi. ESG Risk Derecelendirmesi alanında uzman kuruluş Sustainalytics’in Haziran ayında gerçekleştirmiş olduğu değerleme sonucunda ise Galata Wind; ESG yönetişimi ile ilgili en iyi uygulamalarla uyumlu ve ESG konularının takibinde yönetim kurulu düzeyinde bir gözetime sahip olduğu için 19,9 notu ile ‘Düşük Risk’ kategorisinde derecelendirildi.

Galata Wind, halka arzı esnasında taahhüt etmiş olduğu; yenilenebilir kaynaklar dışında fosil kaynaklara hiçbir zaman yatırım yapmama, operasyonel karbon emisyonlarını 2025 yılı sonuna kadar sıfırlama, Gold Standard ve VCS onaylı karbon emisyon azaltımlarını süreleri sonuna kadar doğrulatma, merkez yönetici kadrolarındaki kadın oranını iki yıl içinde 30’un üzerine çıkarma ve yönetim kurulunda en az 1 kadın üye bulundurma şartlarını da kararlılıkla ve adım adım yerine getiriyor.

Giderek güçlenen küresel sürdürülebilirlik perspektifi sayesinde ekonomik büyümede her geçen gün daha fazla rol üstlenen Galata Wind, ‘temiz enerji’ye öncülük ediyor.

Burak Kuyan: “Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir ekonomi yaratmak için yoğun çaba sarf ediyoruz”

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, Galata Wind’in UN Global Compact imzacısı olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Attığımız bu imza ile sektörümüzün gücünü de arkamıza alarak sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için sarf ettiğimiz yoğun çabayı bir kez daha ortaya koyduk. Gücünü yenilenebilir enerjiden alan ve iklim krizi ile mücadele eden Türkiye’nin ilk yeşil halka arzını gerçekleştirmiş bir şirket olarak, UN Global Compact imzacısı olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Galata Wind olarak, güneş ve rüzgâr enerji santralleriyle 100 yenilenebilir elektrik enerjisi üreterek gezegenimizin doğal yaşam döngüsüne destek oluyor, ülkemizin ekonomi ve enerji dönüşümünün öncülerinden biri olmak adına kararlı biçimde ilerliyoruz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.