Fuat Güner Anjelika Akbar ile Sesler’in konuğu oldu

MFÖ grubunun efsane ismi, sanatçı ve müzisyen Fuat Güner Anjelika Akbar ile Sesler’in konuğu oldu.

‘’En kuvvetli tarafım bestecilik yanım’’ diyen sanatçı, beste yaparken yaşadığı süreci ‘’Akşam bestelerim, ertesi sabah bir kez daha dinlerim. Sonra bir sabah daha ve bir sabah daha dinlerim. Üç sabah peş peşe dinleyip hoşlanmışsam olmuş derim’’ diyerek samimi bir şekilde anlattı. Küçük yaştan itibaren maket uçaklara ilgisi olan ve maket uçak yapan sanatçı havacılığa ilgi duyduğunu ise ‘’Pilot olmak istemişimdir. Uçakları uçurabilecek kadar bilgim var. Şu anda herhangi bir uçağı rahat kullanabilirim.’’ diyerek anlattı.

Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, her hafta kültür, sanat ve iş dünyasından önemli isimleri programında ağırlamaya devam ediyor. Cumartesi günleri saat 16.00’da TRT-2 ekranında yayınlanan Anjelika Akbar ile Sesler’in bu haftaki konuğu, MFÖ grubunun efsane ismi, sanatçı ve müzisyen Fuat Güner oldu.

Anjelika Akbar’ın kendisine ait ‘’Sonsuz Hayat’’ bestesiyle açılışını yaptığı programda ikili birlikte performans da sergiledi. Fuat Güner, kendisine ait ‘’Rüzgarın Lafı Yok’’ bestesini gitarıyla seslendirirken, Anjelika Akbar kendi özgün piyano uyarlamasıyla sanatçıya katıldı. İkili hem müziği hem de sohbetiyle keyifli anlara imza attı.

‘’En kuvvetli yanım bestecilik’’

Birçok şarkıya besteci kimliği ile imza atan Fuat Güner ‘’Müzisyen olarak bana en kuvvetli tarafınız ne diye sorsanız ben bestecilik yanım derim. ‘’ diyerek bestecilik tarafında bir yeteneği ve açlığı olduğunu belirtti. ‘’Hala doymuyorum. Hem kendim etkilendiğim hem de karşımdaki dinleyeni etkileyen nasıl bir şey yaratabilirim diyorum. Sırf kendinizin beğenmesi yetmez. Karşıya da geçmesi gerekiyor.’’ Diyen sanatçı beste yaparken ki süreci ise ‘’Akşam bestelerim, ertesi sabah bir kez daha dinlerim. Sonra bir sabah daha ve bir sabah daha dinlerim. Üç sabah peş peşe dinleyip hoşlanmışsam olmuş derim. Gece yapıp şarkıya aşık oluyorsunuz sabah bu ne diyorsunuz.’’ diyerek anlattı.

Her eserin şaheser olmasının imkansız olduğunu belirten Güner ‘’Bazen 2 ay uğraşırsanız şarkıyla, olmaz, bazen 10 dakika uğraşırsınız olur’’ dedi.

blank
Fuat Güner – Anjelika Akbar

‘’Şu anda herhangi bir uçağı rahat kullanırım’’

Küçük yaştan itibaren maket uçaklara ilgisi olan ve maket uçak yapan sanatçı bu ilgisinin küçüklükten geldiğini ‘’15-16 yaşımdan beri havacılık çok sevdiğim bir alandı. Hatta pilot olmak istemişimdir. Uçakları uçurabilecek kadar bilgim var. Şu anda herhangi bir uçağı rahat kullanabilirim.’’ diyerek paylaştı.

Maket uçakları kendisi yaptığını belirten Güner ‘’Milimetrenin onda biri hatayı affetmeyecek derecede hassasım’’ diyerek maket uçakları yaparken büyük keyif aldığını ifade etti.

‘’Küçükken her şarkıya eşlik ettiğimde bana ‘Yeter, sus’ derlermiş’’

Müziğe 1959 yılında ‘’Dayımın hediye ettiği gül ağacından yapılmış, sapı gövdesinden ayrık bir gitarla başladım.’’ diyen Güner küçüklüğünden itibaren müzikle ilgilendiğini dile getirdi.

‘’Ben küçükken devamlı radyoda ne çalarsa söylermişim bana yeter sus derlermiş. Sonra müzikle ilgilenmeye okurken de devam ettim amatör olarak. Üniversite devam ederken tam anlamıyla müzik hayatına geçmiş olmuyorsun ama müzik hep vardı. ‘’ diyen sanatçı ilk yaramazlığını da müzik için yaptığını anlattı.

O dönem, Kaygısızlar isimli kurdukları grupla Erdek’ten bir teklif geldiğini belirten Güner ‘’Kaygısızlar grubumuzla konser teklifi geldi. Aileme söylemedim. Geceden bahçeye gitarı saklayıp sabah da evden kaçtım konser için. Hayatımda yaptığım tek yaramazlık oydu.’’ diyerek anlattı.

Anjelika Akbar ile Sesler her hafta cumartesi günleri saat 16.00’da TRT-2’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.