Fuat Çimen D Smart’ın Konuğu Oldu

BEŞİKTAŞ BAŞKAN ADAYI FUAT ÇİMEN D SMART’IN KONUĞU OLDU

BEŞİKTAŞ MALİ AÇIDAN YÖNETİLEMİYOR

FUTBOLU ALMAN EKOLÜYLE YÖNETECEĞİZ

FRANKFURT’TA GÖREV YAPAN BEN MANGA İLE SPORTİF DİREKTÖRLÜK İÇİN GRÖÜŞÜYORUZ

VALERIEN ISMAEL İLE İLGİLİ KARARI SPORTİF DİREKTÖR VERECEK

135 MİLYON DOLARLIK DİJİTAL VARLIK PROJEMİZ VAR

SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZDAN KUŞKUMUZ YOK

D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında Beşiktaş Başkan adayı Fuat Çimen gazeteci Faik Gürses’in sorularını yanıtladı.

‘Beşiktaş Sensin’ hareketinde de yer alan Fuat Çimen, “Beşiktaş yönetilemiyor. Bu yüzden borç yükü artıyor. Bunun da sebebi yanlış yapılan sözleşmeler. Abdullah Avcı haklı çıktı ve tazminat ödenecek. Sebebi haksız fesih. Başkan Ahmet Nur Çebi Abdullah Avcı’nın kendi isteğiyle ayrıldığını söylemişti, ama karara bakınca kulübün feshettiğini görüyoruz. 22 yıldır kasadaki para gereksiz yere harcanmış. Kulüpte finans ve sözleşme yönetimleri çok kötü durumda. Bizim önceliğimiz mali disiplini sağlayıp iç denetim sistemini oluşturmak. Bu sayede Beşiktaş’ın parasını sadece kulübe harcayacağız.” dedi.

Fuat Çimen; “Biz kulübü idari ve sportif yapı olarak ikiye ayıracağız. Yönetim kurulu sportif işlere karışmayacak sadece denetleme görevi yapacak. Yabancı ve tecrübeli bir sportif direktör ile çalışacağız. Almanya, Hollanda ve İngiltere’de önemli futbol akıllarıyla görüşüyoruz. Mario Gomez ile görüştük ama şu anki görevini bırakmak istemediğini söyledi. Özellikle futbolda sportif direktörlük özerk bir yapıda olacak. Profesyonel bir yapılanmaya gideceğiz. Şu anda Frankfurt’ta görev yapan Ben Manga ile görüşmeye devam ediyoruz. Kulübü Alman ekolüyle yöneteceğiz. Yönetim anlamında Frankfurt kulübünü örnek alıyoruz. Her maçta stadı yüzde 95 doldurmak istiyoruz” dedi.

Beşiktaş Başkan adayı Çimen 135 milyon dolarlık bir kaynakla geldiklerini belirterek; “Kulüp şu ana kadar dijital varlıklardan yeterince faydalanamadı. Biz Uzak Doğu kaynaklı bir şirketle dijital varlıklar için prensipte anlaştık. Biz kazanamazsak da Beşiktaş kulübüyle temasa geçmelerini söyledik. Çünkü 135 milyon dolar çok önemli bir kaynak. Yönetim bir forma anlaşması yaptı. Ama para kullanıldı mı ya da ne zaman kullanılacak kimsenin bilgisi yok. Kulüp şeffaf yönetilmiyor.”

Fuat Çimen; “Seçimi kazanacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Valerien Ismael’in sözleşmesini inceleyeceğiz. Sportif direktörü belirleyeceğiz. Sistemimizi Ismael’e sunacağız. Valerien Ismael ile ilgili kararı sportif direktör verecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.