Fransa’nın sembolü olan Eyfel Kulesi kapılarını ziyaretçilere kapattı

Fransa’nın sembolü olan Eyfel Kulesi, çalışanlarının dün başlattığı grev nedeniyle, kapılarını ziyaretçilere kapattı.

Eyfel Kulesi İşletme Şirketi (SETE) sosyal medyada yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan grevin bugün devam edeceğini bildirerek Eyfel Kulesi’nin ziyaretçilere kapalı kapatıldığını söyledi. Son dönemde bilet satış noktalarında değişikliklere uğrayan Eyfel Kulesi’nde, internet üzerinden satın alınan biletlere öncelik tanınarak asansörlerden biri sadece bu kişilerin kullanımına tahsis edilmişti. Eyfel Kulesi’nde CGT Sendika Temsilcisi Denis Vavassori, “Eyfel Kule’sini ziyaret etmek içinde iki sıra var. Biri biletlerini önceden almış olanlar için, diğeri ise biletlerini burada alanlar için. Biri neredeyse boş olduğu halde ziyaretçiler diğer sırada 3 saat beklemek zorunda. Kuyruğu ikiye bölüp bekleme sırasını azaltabiliriz” ifadelerini kullandı.

Çalışanlar ise önceden satılan ve saati belirlenmiş biletlere sahip ziyaretçilerin aşırı yoğunluğu nedeniyle greve gitme kararı aldı. Çalışanlar aşırı yığılmaların ziyaretçiler ve görevliler arasında gerginliklere yol açtığını bildirdi.

Eyfel Kulesi Operasyon Şirketinin ziyaretçilerden özür dileyip grevin en kısa zamanda bitmesi beklenirken, biletlerini önceden alan ziyaretçilerin parasının iade edileceği açıklandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.