Fransa hükümetinden 18 yaşındaki gençlere kültür-sanat aktiviteleri için 300 euro

Sinema, müze ve tiyatroları yeniden açan Fransa hükümeti 18 yaşındaki gençlere etkinliklerde kullanmaları için para yüklü bir kültür kartı verecek. Karta 300 euro yükleneceğini duyuran Fransa Cumhurbaşkanı Macron gençlere “Nasıl isterseniz harcayabilirsiniz” dedi.

Kovid kısıtlamalarını kaldırmaya başlayan Fransa’da zorunlu olmayan ürünlerin satıldığı mağazalar, müzeler, sinemalar, tiyatrolar, spor merkezleri ve kafeler ile restoranların üstü açık alanları yeniden açıldı. Ülkede önlemler çerçevesinde sınırlı sayıda kapasiteyle faaliyet gösterme zorunluluğu devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından gençlere bir duyuru yaptı.

18 YAŞINDAKİ GENÇLERE 300 EURO VERİLECEK

Macron’un duyurusuna göre Fransa’daki 18 yaşındaki gençlere sinema, müze, konser gibi etkinlikler için bir kültür kartı verilecek. Macron, 300 euro yükleneceğini duyurduğu kart için “Nasıl isterseniz harcayabilirsiniz” dedi. Ülkede19 Mayıs’ta açılan müze, sinema ve tiyatro salonlarında 06.00-21.00 saatleri arasında hizmet veriliyor. Açılmayla birlikte Louvre gibi ünlü müzelerin önünde kuyruklar gözlenmişti. Öte yandan Macron’un gençlere 300 euro kültür harcaması açıklaması bütün dünyada yankı buldu. Türkiye’de ise gençler habere “Fransa bizi kıskanıyor”, “Aylardır işsiziz, iş bulsak bile 300 euro maaş alamıyoruz”, “Bizde asgari ücret bile 300 euro değil”, “Keşke bu uygulama bir gün bizde de olsa” yorumları yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.