FLY BVLOS, GISS Sempozyumunda Yer Aldı

Coşkunöz Holding yatırımı ile İHA sektörüne yeni bir soluk kazandıran Fly BVLOS Technology, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından bu sene İstanbul’da düzenlenen Global Implementation Support Symposium 2022 – Küresel Uygulama Destek Sempozyumu’na katılan tek İHA üreticisi firma oldu. Sempozyuma gelen yerli ve yabancı birçok katılımcı, firmanın ürünlerine büyük ilgi gösterdi.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından düzenlenen ve dünyadaki havacılık otoriteleri, sektördeki ulusal ve uluslararası kuruluşlar, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının üst düzey yöneticileri ve profesyonelleri ile akademik kurumların temsilcilerini bir araya getiren ‘Küresel Uygulama Destek Sempozyumu, 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Hilton Şişli Bomonti Hotel’de gerçekleştirildi. Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology yetkilileri, sivil İHA alanında katılım sağlayan tek firma olarak kongredeki standında İHA’lar, teknoloji ve eğitim hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Sempozyuma ICAO üye ülkelerinin bakanları, büyükelçiler, ICAO direktörlerinin yanı sıra EASA, Eurocontrol, IATA, ACI gibi uluslararası havacılık kuruşlarının genel müdür ve başkanları, 40’tan fazla ülkenin sivil havacılık teşkilatının genel müdürü ve havayolu işletmelerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Fly BVLOS Standına Büyük İlgi

Fly BVLOS standını ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar ve Angola Ulaştırma Bakanı Ricardo Viegas d’Abreu, Endonezya, İngiltere, Katar, Hindistan ve Angola’dan Sivil Havacılık Temsilcileri başta olmak üzere birçok firma yetkilisi ziyaret ederek ürün, teknoloji ve eğitimler hakkında bilgi aldı. Stantta, ayrıca Fly BVLOS’un yakın zamanda İngiltere’ye ihracatını gerçekleştirerek önemli bir katma değerli ürün ihracat başarısına imza attığı JACKAL İHA ile ilgili bilgi verildi. Firmanın sivil drone kullanımı alanında verdiği nitelikli eğitimler ve danışmanlık hizmetleri anlatıldı. Ülkemizdeki en kapsamlı İngiltere ve Avrupa standartlarındaki Genel Görüş Hattı (General Visual Line of Sight – GVC) ve Görüş Hattının Ötesinde (Beyond Visual Line of Sight – BVLOS) uçuş eğitimlerinin bir kısmı Fly BVLOS Technology bünyesinde Gebze Teknik Üniversitesi Dronepark’ta veriliyor.

Tecrübeli Savaş Pilotları Eğitim Veriyor

Dünyada benzeri olmayan Dronepark konseptindeki sivil drone kullanımı alanında verilen nitelikli İHA pilotluğu eğitimleri, Fly BVLOS Technology’yi sadece Türkiye’de değil bölgesinde de önemli merkezlerden biri haline getiriyor. Haziran ayında mezun olan ilk öğrencilerin eğitimleri, Birleşik Krallık’a ait Royal Air Force ve Royal Navy Force emekli Harrier pilotları tarafından verildi. 10 hafta süren eğitim programında hem teorik dersler ve BVLOS eğitimleri gerçekleştirildi hem de öğrenciler Türkiye’nin farklı noktalarında değişik coğrafi koşullarda uygulama tecrübesi edindi. Bingöl’de verilen BVLOS eğitimlerinin ardından Ankara’ya geçen öğrenciler, İHA pilotluk eğitimlerinde dünya standartlarının üzerine çıkarak Cessna 172 S uçağı ile gerçek uçuş deneyimi yaşadı. Fly BVLOS öğrencileri tam iniş ve kalkış olacak şekilde seyrüsefer uçuşları gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.