FLAŞ İDDİA! Apple, iPhone’lar arası GSM’siz haberleşmeye hazırlanıyor

Apple, uydu üzerinden birbiriyle iletişime geçebilecek iPhone teknoloji üzerine çok gizli bir proje yürütüyor. Uydu konusunda çalışan çok önemli mühendislerden ekip kurulduğu öne sürüldü

Apple iPhone’lar için uydu teknolojileri geliştiriyor. Apple’ın, iPhone’ların kablosuz iletişim operatörlerine gerek duymadan haberleşebilmesi için gizli bir proje yönettiği iddia edildi. Bunun için uydu teknolojilerine yatırım yapan Apple, uydu sektörünün önde gelen isimlerinden oluşan bir düzine mühendisin yer aldığı bir ekip kurdu.

iPhone’ların hücresel veri bağlantılarına gerek duymadan kendi aralarında haberleşmesini sağlayacak çok gizli bir proje yürüttüğü iddiası ortaya atıldı.

Konuya yakın kaynaklara göre ABD’li şirket, iPhone’ların Verizon, Deutsche Telekom veya China Mobile başta olmak üzere mobil GSM operatörlerinin şebekelerini kullanmadan iletişim kurabilmesi için uydu teknolojilerine dayalı bir çalışma yürütüyor.

Bloomberg’in haberine göre yürütülen ve Apple CEO’su Tim Cook’un en öncelikli hedeflerinden biri olan bu gizli proje için havacılık ve uydu tasarımı sektörlerinden “yaklaşık bir düzine” mühendisin yer aldığı bir ekip oluşturuldu.

Kaynaklara göre uzun vadeli hedeflerine tam olarak karar verilmemiş olsa da, Apple’ın bu gizli projesi iPhone’ların operatör ağlarını kullanmadan birbirleriyle doğrudan iletişim kurmasına izin vermesine veya konum hizmetlerini ve cihazların diğer önemli özelliklerini iyileştirmesine odaklanıyor.

Bloomberg’e göre Apple bünyesinde bu proje için oluşturulan ekibe, Google’ın eski uydu ve havacılık mühendisleri Michael Trela ​​ve John Fenwick liderlik ediyor. Takımın başına geçen bu iki isim, 2017’de Google’dan ayrılıp, Apple’a geçmişti.

Apple uydu teknolojileri ekibine bu iki önemli kişinin yanısıra, sektörün önde gelen kablosuz iletişim teknolojileri mühendisi Matt Ettus ile Aerospace Corp ile Netflix’in üst düzey yöneticileri Ashley Moore Williams ve Daniel Ellis’i de kattı.

Kaynaklar Apple’ın, iPhone’larda kullanılacak olan yeni iletişim teknolojisinin bel kemiğini oluşturması beklenen uyduların kendisi tarafından mı inşa edilip, dağıtılacağı veya bu alanda yerleşik bir oyuncu ile mi çalışılacağı konusundaki planların ise netleşmediğini ifade etti. Ancak Apple’ın nihai olarak kablosuz iletişim operatörlerinden bağımsız bir teknoloji geliştirip, kurma planının olasılığını değerlendirdiği belirtiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.