Fırt’ın efsane karikatürü “Arap Kadri ve Tarzan” film oluyor

Tekin Aral’ın yazdığı, 70 ve 80’li yılların meşhur çizgi romanı “Arap Kadri ve Tarzan” beyaz perdeye taşınıyor. Başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memilli ve Zeynep Çamcı’nın oynayacağı film, 15 Aralık’ta vizyona çıkacak.

Yapımcılığını PH7, DMC ve Netd’nin ortak yaptığı filmde Türk sinemasının önemli isimleri yer alıyor. Senaryosunu Volkan Öge ve Ömer Fikret Şen’in yazdığı, Altın Portakal Ödüllü Emre Kavuk’un yönettiği “Arap Kadri ve Tarzan” filminde, Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memilli, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu ve Neslihan Yeldan gibi tecrübeli ve sevilen oyuncular yer alıyor.

blank

22 Eylül’de sete girmeyi planlayan Arap Kadri ve Tarzan’ın pazar günü gerçekleşen okuma provasındaki eğlenceli haller, filmin hikayesiyle ilgili de çok şey anlatıyor. Efsane karakter Arap Kadri’nin, ormanda yaşarken ortaya çıkan kızının ve ormandaki rakibi Tarzan’ın zoruyla İstanbul’a geliş hikayesinin anlatıldığı filmde, 30 yılda İstanbul’un ne kadar değiştiği de gözler önüne seriliyor. Hikayede ise; bir gün ormana Arap Kadri’nin hiç görmediği kızı geliyor. Babasını İstanbul’a önce kız isteme törenine, sonra düğününe davet ediyor. 30 yıldır ormandan çıkmamış Arap Kadri’yi ormandan çıkarmak, dünyanın en zor işiyken, Tarzan’ın iğnelemelerine ormandaki su sorunu eklenince, çıkıyorlar yola ve şehre geliyorlar. Eski arkadaşı, kabadayı Yaşar’ın Üsküdar’daki kahvehanesine gelip,kızını isteyecekleri tören için hazırlık yapıyorlar. Her şey yolunda gidiyor derken, insanların çıkar ilişkilerini gören Arap Kadri duruma el koyuyor ve olaylar gelişiyor.

Yönetmen Emre Kavuk’un görüntü Mehmet Başbaran ve sanat yönetmenliğini Uğur Oktan’ın yapacağı kesinleşen sinema filminin özellikle 7’den 70’e herkese hitap ettiği, eski Fırt ve Gırgır sevenlerin ise heyecanla beklediği bir film olarak öne çıkıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.