Fintech Girişimi ile Kendi Başarı Hikayesini Yazdı

Fintech Girişimi ile Kendi Başarı Hikayesini Yazdı

Harun Soylu’nun kurduğu iWallet firması, aslında bir çoğumuzun cebinde ya da cep telefonunda Dijital Cüzdan uygulaması olarak yer alıyor. Tam bir “doğru zamanda, doğru girişim” örneği. 2020 yılında tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemiden önce şirketinin temellerini atan Harun Soylu, evden çalışma düzenine geçen bir çok firmanın esnek yan haklar konusunda çalışanlarına sunmak istediği ihtiyacı karşıladı. Öncesinde teknolojik altyapısını tamamladığı için müşterilerinin beklentilerine hızlıca cevap verebilen iWallet, 2020 itibari ile büyümeye ve yaygınlaşmaya başladı.

iWallet geldiği noktada giyimden markete, teknolojiden seyahate 10 farklı kategoride 40’ın üzerinde markada dijital cüzdan ile müşterilerine hizmet verirken, 20 binden fazla noktada 200 binin üzerinde aktif kullanıcısına yenilikçi uygulamaları ile çözümler sunuyor.

Soylu: Finansal teknoloji sadece konu ile ilgili fikri olmayanlar için sıkıcı olabilir, benim için keyifli ve eğlenceli!

Her başarının arkasında mutlaka fedakarlıklar yatar. Harun Soylu da kurumsal hayattan ayrılıp kendi girişimini kurmaya karar verdiğinde önünde bilinmezlikler vardı. İlk olarak yaşadığı şehri değiştirmek zoruna kaldı. İstanbul’dan Ankara’ya taşınan Soylu bu süreç ile ilgili şunları anlatıyor: “Kolay oldu diyemeyeceğim. Tabi ki hem aldığım maddi yükler, hem de özel hayatımda yapmam gereken değişiklikler yüzünden zorlandım. Ama en büyük desteği her zaman olduğu gibi ailemden gördüm. Eşim ve çocuklarım ile Ankara’da yeni bir hayata başladık. Aslında şimdi herkes Ankara’yı ve buradaki yaşantımızı daha çok seviyor ama ilk başlarda okul, sosyal çevre olarak çocuklarımız zorlanacak mı diye çok düşündük. Ben yazılım ekibi ve saha ekibi ile birlikte uzun saatler boyu çalıştığım için eşim evimizin tüm yükünü neredeyse tek başına üstlendi. Aileme destekleri için her zaman minnettar olacağım. Uzun saatler çalışmaktan hiç şikayet etmedim çünkü finansal teknoloji sadece konu ile ilgili fikri olmayanlar için sıkıcı olabiliyor. Benim için ise keyifli ve eğlenceli. ”

Rekabet Üstünlüğü Müşteri Deneyimi

iWallet ilk günden bu yana rekabet bölgesini müşteri deneyimi olarak belirledi. Finansal teknolojiler ve müşteri deneyimi kavramları yan yana geldiğinde müşterilerinin ilk olarak iWallet’ı anımsamalarını hedefledi ve bu doğrultuda çalışmalarını şekillendirdi. Ardından iWallet için büyüme ve yaygınlaşma öyküsü başladı.

Soylu, iWallet için Yeni Fırsatlar Peşinde

Girişimci bir ruhuna sahip Harun Soylu, büyüme ile yetinmedi ve şirketi için yeni fırsatlar peşinde koşmaya hemen başladı. iWallet markası pazarda büyürken, teknolojik altyapısını Türkiye’nin önde gelen firmaları ile ortaklık fırsatı olarak kullanmaya başladı. Yeni yatırımlarla şirketini büyütürken hizmet çeşitliliğini artırdı.

“Her ne kadar iWallet’ın başarısı bana atfedilse de işin aslı o şekilde değil. Şirketi kurduğum ilk günden bu yana varlıklarını, desteklerini ve bilgi birikimlerini esirgemeyen yönetim ekibimiz Tolga Tabuk ve Tamer Işın ile eşim Buket Hanımın başarılı koordinasyonu ile zirveye yolculuk başladı” diyen Soylu sözlerine şöyle devam etti: “Ekip arkadaşlarım benim nazik ve duyarlı aynı zamanda tedbirli ama fırsat anında hızlı olduğumu söylerler. Çok yönlü bir karakterim olması başarımdaki etkenlerden biri elbette ama asıl başarı çok yönlü bir ekibi bir araya getirmekte saklı. iWallet’ta oluşturduğumuz ekip ruhunu çok seviyorum. Farklı bakış açılarına sahibiz; bazen geleneksel, bazen yenilikçi. Bazen agrasif bazen sakin. Bu durum sahadaki aksiyonlarımıza da yansımış durumda.”

iWallet uygulaması AppStore ve GooglePlay’den ücretsiz olarak indirilebilir. Ayrıca kurumsal müşteriler web sitemizdeki irtibat bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.