Financial Times’tan flaş Erdoğan analizi

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, Türk Lirası’nda son dönemde yaşanan dalgalanma ve Erdoğan’ın izlediği politika ile ilgili kapsamlı bir analiz yazdı.

Türk Lirası’ndaki dalgalanma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamleleri uluslararası kamuoyunda yankı yaratmaya devam ediyor… İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, Türkiye’de yaşananları mercek altına alarak kapsamlı bir analiz hazırladı.

Laura Pitel imzalı haberde, “Fiyatlar artarken Cumhurbaşkanı’nın politikalarına karşı halkın sabrı azalıyor, bir vekil ise halka daha az yemelerini tavsiye ediyor” ifadesi kullanılırken, “Türkler bu hafta Türk Lirası’nın değer kaybı ve hayat pahalılığının artmasıyla endişeye düşerken, Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardaki partisinden bir vekilden öneri geldi: Basitçe daha az yiyin” yorumu yapıldı.

TÜRKLER KORKU VE HAYRETLE İZLEDİ

Financial Times, Türkler, Erdoğan’ın emirleriyle Merkez Bankası’nın enflasyona rağmen faiz indirimini üçüncü ayda da indirmesiyle birlikte Türk Lirası’nın değer kaybını korku ve hayretle izledi. Kasım ayının başından beri TL, dolar karşısında yüzde 20’den fazla değer kaybetti” ifadesine yer verdi.

Apple’ın Salı günü Türk Lirası’nın hızlı değer kaybı sonrasında satışlarını durdurduğuna dikkat çeken Financial Times muhabiri, “Analistler, kariyerinin erken dönemindeki başarısını ulusal refahın artmasıyla sağlayan Erdoğan’ın TL’nin değer kaybına ne kadar süre izin vereceğini sorguluyor” yorumunu yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.