Filinta’da seyircinin kendine gelemediği bir bölüm yaşandı

Es Film’in yapımcılığını üstlendiği TRT’nin sevilen dizisi Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dün gece art arda gelen ölümler, darbe girişimleri, casusluk hikayeleri ve gerçekle hayalin karıştığı sahneleriyle seyircinin kendine gelemediği bir 45. bölüm yaşandı.

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın yaptığı, senaryosunu Ali Can Yaraş’ın yazdığı dizinin dün gece seyirciye şok üzerine şok yaşatan bölümlerinde neler oldu:

Kenan Miloş’un ipliği pazara çıktı…
Mustafa, Kenan Efendinin hain olduğunu anladıktan sonra onu yakalamak için Tekkeye gitti. Ancak Kenan Efendi çoktan Selanik’e kaçmıştı. Bütün ekip onu ararken, onun ihanetini deşifre eden Efendi Cemil, Efendi Miloş’u sınırda arabada öldürmek istedi. Miloş, Cemil ile bir kez daha oyun oynayarak onun hala Yüce Meclisin gözde Efendisi olduğuna inandırdı ve ‘Sadece yeteneğini görmek istedim, planlarından haberdarım. İstanbul senindir!’ diyerek onu kendi yanına yeniden çekti. Ve ikili yeni planlar için Selanik’e gitti. Bu sırada Mustafa ve ekip şehirde çıkan çatışmada Miloş’u ararlarken, Gazanfer, Garbis tarafından vuruldu… Fakat mermi zehirliydi ve hastanede Yüce Meclisin parçası olan Leyla tarafından bilerek kurtarılmadı ve hayata gözlerini yumdu.

Padişah’ın hayal kırıklığı ve çaresizliği..
Kenan Efendi olarak düşmanın yanı başında çıkıp ona güvenmesi ve tüm bu darbe girişimleri Padişah’ın çaresizliğini, hayal kırıklığını ve üzgün oluşunu ekrana yansıtan etkileyici sahneler arasındaydı.

Farah annesi Feriha Nur ile kavuştu…
Padre Celal’in kurşununun önüne atlayarak hayatını kurtaran Farah’ın, kızı olduğunu Mustafa’dan öğrenen Feriha Nur, hastanede onunla ilk kez konuştu. Anne – kız konuşmasının olduğu bu sahneler seyirciyi duygusal olarak etkileyen bölümlerden biriydi.

Köstebek Leyla’nın planları
Leyla, Farah yüzünden terk ettiği evine önce dadısı vasıtasıyla Mustafa’ya ulaşarak dönmek istedi. Mustafa’nın vicdan ve yürek çatışmasının bitmemesi ve onu almaya gelmemesi üzerine planını hayata sokmak için kendisi ev geri döndü. Çünkü, Yüce Efendi Kenan Miloş, Mustafa’yı öldürme emrini vermişti ve onun için planlarını evinden sürdürmesi gerekiyordu.

Padre Celal’in ve ‘sokakların Padre’si Efendi Cemil’in kavgası!
Dün gecenin çarpıcı sahnelerinden biri olan Efendi Cemil ile Padre Celal’in kavga sahnesiydi. Yüce Mecliste ölüm pazarlığı üzerine yarım kalan kavgalarına devam eden Efendi Cemil ve Padre Celal’in bıçaklı kavgaları gecenin ilgi çeken sahnelerindendi. İkili birbirlerini bıçakla yaraladılar. Ancak Efendi Cemil, Padre’nin aşık olduğu Farah’ın yanında öleceğini söyleyerek Yüce Meclisi terk etti. Ve Mustafa’ya Farah’ın yanına gitmesi gerektiğini bildiren ‘Padişahın hayatı tehlikede, hastaneye gel’ yazılı bir notla, onu hastanede ziyaret edeceğini bildiği Celal’le karşılaşmasını ve planının gerçekleşmesini sağladı. Hakan Yufkacıgil ve Rıza Kocaoğlu’nun bu karşılıklı dövüş sahneleri seyirci için heyecanla izledikleri bölümlerden biri oldu.

Hastanedeki son buluşma..
Farah’ın notuyla hastaneye gelen Ruhi Paşa, pencereden giren Padre Celal’in oğlu olduğunu Farah’a söyledi. Ve intikam ve nefretini yok edemeyen Celal, Ruhi Paşa’nın babası olduğunu kabul etmeyip, Farah’a onu çok sevdiğini söyleyip pencereden kaçtı. Ruhi Paşa oğlunu son kez gördü. Ve bunun Padre Celal’le Mustafa’ya kurulan bir tuzak olduğunu anlayıp Farah’ı yatağından kaldırıp arka sokakta oğlunun öldürülüşüne tanık oldu. Oğluna kavuşamayan Paşanın bu duygusal anları, seyirciyi en çok etkileyen sahnelerden biri oldu.

Rıza Kocaoğlu diziye veda etti..
Padre Celal, Filinta Mustafa’ya; ‘Farah’ı ikimiz de seviyoruz. O zaman birimiz öleceğiz.’ diyerek sonunu Cemil’in planıyla hazırlamış oldu. Mustafa’nın babası yerine koyduğu Gıyaseddin, öldürülen çocuklar ve en son Davut Paşa’yı söyleyerek art arda sıktığı kurşunlarla gülerek yere düşen Padre Celal karakterini üstlenen yetenekli oyuncu Rıza Kocaoğlu, dün gece diziye veda eden isimlerden biri oldu. Ruhi Paşa’nın, oğlunun gözlerinin önünde yumruklarını sıkarak öldürülüşüne tanık olduğu ve Mustafa’nın haklı öfkesi karşısında çaresizce bakakalması, aynı şekilde Farah’ın ‘Mustafa yeter artık!’dese de birlikte büyüdüğü Celal’i gözlerinin önünde kaybettiği bu sahne gecenin etkileyici bölümleri arasında yer aldı.

Şehzade Mehmet vuruldu…
Selanik’e kaçmış olan Kenan Miloş’un aklında, Sultanı devirmek ve yerine Şehzade Murat’ı geçirmek planını vardı. Kukla olarak tahta geçirmeyi planladığı Şehzade Murat’ı felçli halinden iğnelerle kurtaran Miloş, bu planın önündeki ilk engel Şehzade Mehmet’i de İstanbul’da düzenlenecek bir boks müsabakasını izlemeye gittiği sırada vurdurmaktı.

Cem Uçan’ın müthiş boks gösterisi
Filinta’nın İzmit’teki platosunda mekânları ve dekorları birebir gerçekleştiren sanat grubu, platoya bir boks ringi kurdu. Sanat Yönetmeni İbrahim İldem tarafından yapılan 1876 yılında İngiliz tarzı, profesyonel 6×6 ebatlarında ve yerden yüksekliği 120 cm olan bir ring ile dizinin bu bölümünde, profesyonel bir boks maçı sahnesine imza atıldı. Adeta bir Mike Tyson, Denzel Washington edasında ringte boy gösteren, dünya thai boks şampiyonlarından olan Bıçak Ali yani Cem Uçan, karşısına rol gereği gelen ve profesyonel boks yapan bölüm oyuncusunu nakavt etti.

Darbe, İhtilal, Padişah’ı tahttan devirme ve Filinta Mustafa’nın ölümü gerçek mi?
Dizinin dün gece seyircinin ‘Şaka mı yapıyorsunuz? Bu gerçek mi?’ dediği son sahnelerde ise şunlar yer aldı: Miloş’un planlarının içerisinde gerçekleşen hainliklere, Selanik’te Fransız ve Alman Konsoloslarını öldürtmesi de bardağı taşıran son damla oldu. Ülkede iç karışıklık çıkarttı.. Planının son aşamasında ise, Serasker Hüseyin Avni Paşa ve Mithat Paşa önderliğinde bir hükümet darbesi planlandı. Bu planı da başarıya ulaşmak üzereyken, Mustafa devreye girdi, bütün bu tertibi engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Bu kez Miloş kazanmıştı. Sultan tahtından devrilmiş, Mustafa ise vurulmuştur ve ölmek üzeredir. Dizinin bu bölüm finali önümüzdeki hafta ‘Gerçek mi?’ sorularının cevaplarıyla gelecek.

Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Asena Tuğal, Ebubekir Öztürk, Engin Yüksel, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Uğur Yıldıran, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ufuk Kaplan, Duru Alkış, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Ali Çelik, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk, İnci Şen, Uğur Uludağ’ın yer aldığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi, 12 Şubat Cuma ve her Cuma Saat 20.00’de TRT 1’de!

Filinta 46. Bölüm Fragmanı:

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.