Filinta’da darbe devri

ES Film’in yapımcılığını üstlendiği TRT’nin sevilen dizisi Filinta ‘Bin Yılın Şafağında, dün geceye; Filinta Mustafa’nın ölüm haberi üzerine tertip edilen cenaze merasimi ile can dostu Bıçak Ali’nin ağıdı, Mustafa’nın yaşadığını öğrendiğinde kavuşma sahneleri, Farah ve Leyla’nın Mustafa için göz yaşları, Padişah’ın darbeyle Meşrutiyeti getirmek için tahttan indirilmesinin ardından sürüldüğü sarayda öldürülme girişimleri damgasını vurdu…

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın yaptığı, senaryosunu Ali Can Yaraş’ın yazdığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisinin 46. Bölümünde dün gece yeni bir dönem başlangıcına imza atıldı…

Mustafa öldü sanılırken kurtuldu…

Darbecileri engellemek üzere Saraya giden ve vurulan Filinta Mustafa askerler tarafından bulunarak hekime yetiştirildi… Filinta’nın başına gelenleri anlayan Hekim, önce onu kurtardı sonra bir iğne yaparak herkesi öldüğüne inandırdı. Filinta Mustafa ölmedi ve götürüldüğü yer Farah’ın evi oldu. Dün gece Filinta Mustafa’nın Farah ile birlikte olmasını isteyen seyirciler, hem Mustafa’nın ölmeyişine sevinirken, aynı zamanda kahramanımızın Farah’ın evine getirilişinin mutluluğunu sosyal medyada ‘çok mutluyuz!’ diyerek paylaştılar..

Bıçak Ali’nin ağıdı

Filinta Mustafa’nın hekim tarafından onun can güvenliğini korumak üzere verdiği ölüm haberi, can dostu Bıçak Ali’nin kendinden geçmesine sebep oldu. Önce babaları dedikleri Kadı Gıyaseddin’in mezarı başındaki ağıdı, ardından içine kapanarak Mustafa’nın gömülme sahnesinde çektiği acı dolu bakışları dün gecenin çarpıcı sahnelerindendi. Cem Uçan’ın ‘Mustafa kardeşim, ellerimi aldın, kollarımı aldın, nefesimi aldın!’ yakarış dolu sahnesi ve ölmediğini öğrenerek Farah’ın evine gidişi ve Mustafa ile kavuşmaları seyircinin onlarla birlikte bol bol gözyaşı akıtmasına sebep oldu.

Paşaların bile mutabık olamadıkları Meşrutiyet anlaşması…

Sultan, aralarında Sadrazam Rüştü, Mithat, Hüseyin Avni, Süleyman ve Hüsnü Paşa’nın yer aldığı darbeciler tarafından tahtından indirildi ve eşi Nur Neş’erek Hanımla birlikte Topkapı Sarayı’nda hapis edildi. Hüseyin Avni Paşa’nın, Sultan’ı ve eşini Şehzade Murat tahta çıktıktan sonra öldürme planından şüphelenen Mithat Paşa’nın ‘Biz Sultana karşı olduğumuz için değil Meşrutiyeti ilan etmek için onu tahttan indirdik. Onu öldürmek için değil!’ sözü darbecilerin aralarında konuştukları ve fikirlerinde bir türlü anlaşamadıklarının ortaya çıktığı ilgi çeken sahnelerdendi.

Çerkez Hasan intikam için Sarayda!

Sultan’ın kayın biraderi, Nur Sultan’ın ağabeyi olan kıdemli askerlerden Çerkez Hasan, olanı biteni öğrenince soluğu Sarayda aldı. Osmanlı hainlerinin ve ablası ile eniştesinin intikamının peşinde olan Hasan, gelecek bölümlerde ettiği yeminleri tutacak mı? İzleyeceğiz…

Nur Sultan vefat etti…

Dün gecenin önemli sahnelerinden biri Padişah’ın eşi Nur Neş’erek Hanım, darbecilerin kocasını öldüreceğini tahmin ettiği için üzüntüden hastalandı ve birkaç gün içinde öldü. Güzel oyuncu Gülşah Şahin dün gece diziye veda etti.

Aklı yerinde olmayan Şehzade Murat Tahta çıktı!

Şehzade Murat darbeyi bir gün sonra yapılacak zannettiği için kendisini tahta çıkarmak için gelen askerleri tanıyamadı ve onları kendisini öldürmeye gelen Sultan’ın askerleri zannedip, korkudan aklını tamamen kaçırdı. Fakat Şehzade, Padişah’ın tahttan indirilmesi üzerine Paşaların kararıyla doktoru Kapolyon’un yaptığı iğne sonucunda sakinleştirilerek tahta çıkartıldı. Uğur Uludağ’ın akıl sağlığını yitirerek, deli bir Şehzadeyi başarıyla oynadığı bu sahneler de oldukça ilgi çekti.

Ruhi Paşa intihar etti…

Darbeciler tarafından vatana ihanetten içeri atılan Ruhi Paşa, önce geçtiğimiz hafta kurtaramadığı çocukken kaçırılan, Kardeşler Teşkilatının savaşçılarından, Osmanlı düşmanı olarak yetiştirilmiş ve çok cana kıymış oğlu Padre Celal’in, Filinta Mustafa tarafından öldürülmesine, bu hafta da yine oğlu gibi sevdiği Filinta Mustafa’nın ölümüne engel olamadı. Ve tüm bu olanları gururuna yediremeyen Paşa, içeride gardiyandan zehir isteyerek kendi hayatına son verdi. Usta oyuncu Naşit Özcan da dün gece diziye veda etti.

Leyla ve Farah’ın büyük yas’ı!

Filinta Mustafa’nın ölüm haberinin ardından eşi Leyla ile Farah, büyük bir acı ile birlikte Mustafa olmadan hayatlarının olmayacağına inanarak bitap düştüler. Farah’ın, annesi Feriha Nur’un, Leyla’nın ise dadısının kucağında çektiği acı ve yas dolu sahneler dün gece özellikle kadın izleyicileri etkiledi.

Şehzade Mehmet yaşıyor…

Geçtiğimiz hafta Filinta Mustafa ile birlikte yabancı bir boksörün İstanbul’a gelişiyle birlikte maçı izlemeye giden Şehzade Mehmet, Padişah’ı tahttan indirmek ve akıl sağlığı yerinde olmayan Şehzade Murat’ı tahta çıkartma planı olan Yüce Meclis’in tuzağıyla vurulmuştu. Fakat bu hafta Şehzade Mehmet’in, Filinta Mustafa tarafından çelik yelek giydirilerek ölmediği ve kurtulduğu öğrenildi. Şehzade Mehmet sokaklarda gizlense de Filinta Mustafa’nın ölüm haberini duyduğu için evine gelerek, Leyla’ya baş sağlığı diledi. Ve tüm bu hainliklerin hesabını soracağını söyledi. Ve Leyla tabi ki Yüce Meclise ihanet etmeyerek Efendi Cemil’e posta güverciniyle Şehzadenin ölmediği haberini gönderdi.

Miloş zafer kazanacak mı?

Meşrutiyet, Padişah’ın tahttan indirilmesi ve Osmanlı’nın başına deli bir Padişahı getirerek, diğer ülkeleri de kendi planlarına dahil eden Efendi Miloş, kazanacağı zaferlerin mutluluğundaydı. Ancak Şehzade Mehmet’in ölmediğini ve planlarına gölge düşüldüğünü hisseden Miloş, dün gece tahttan indirilen Sultan’ın bir an önce öldürülmesi gerektiğine karar verdi. Ve güç peşinde olan Paşalardan, Mithat Paşa hariç diğerleri bunun olması için harekete geçti…

Sultan’ın sonu geldi mi?

Sultan, tahttan indirilmesinin ardından önce Topkapı Sarayı’na getirildi… Ve askerlerin kendisini götürmeye gelmesiyle hasta olan eşi Nur Sultan’ın ölüm haberini aldı. Padişah’ın Topkapı Sarayı’ndan Feriye Sarayı’na getirilmesi ve Meşrutiyeti destekleyen Paşalardan Mithat Paşa haricinde diğerlerinin onu öldürtme girişiminde gizlice konuştukları sahneler, gecenin çarpıcı bölümlerindendi. 46. Bölümün final sahnesi olan Padişah’ın Feriye Sarayı’ndaki Kuran’ı Kerim okuduğu ve cellatların odaya girdikleri sahne, gelecek haftanın merak konusu. Padişah, Paşaların hain planlarıyla intihar süsü verilerek öldürülecek mi? Bu sorunun cevabı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisinin 19 Şubat Cuma günü yayınlanacak 47. bölümüyle TRT1’de!

Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Asena Tuğal, Ebubekir Öztürk, Engin Yüksel, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Uğur Yıldıran, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ufuk Kaplan, Duru Alkış, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Ali Çelik, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk, İnci Şen ve Uğur Uludağ’ın yer aldığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi, 19 Şubat Cuma ve her Cuma Saat 20.00’de TRT 1’de!

Filinta 47. Bölüm Fragmanı:

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.