Filenin Sultanları final kutlamasını TRT’de yaptı

23 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında Ankara Spor Salonunda gerçekleşen 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda Voleybol Milli Takımımız 16 yıl sonra bu şampiyonada bir kez daha final oynama başarısını gösterdi.

Son dünya şampiyonu Sırbistan karşısında 14 bin seyircinin desteğini arkasına alarak son ana kadar başa baş bir mücadele sergiledi. Turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Filenin Sultanlarının oynadığı dokuz maç ve turnuvadaki diğer tüm maçlar TRT ekranlarından voleybol severler ile buluştu.

Bu dokuz maçta ise milli takımımızın taraftarla arasında kurduğu bağ, maçların kritik anları; geri dönüşler, takımın en gencinden en deneyimlisine kadar oyuncuların aldığı sorumluluklar bu takımı Türk halkının gözünde özel bir noktaya taşıdı.

Turnuvanın bitişinin ardından Filenin Sultanları Ankara’dan ayrılmadı. TRT’nin Ankara’daki yerleşkesine gelerek TRT SPOR ekranlarına konuk oldular. Orada da bir sürprizle karşılaştılar.

blank

Başarının sırları

TRT Spor’da sunuculuğunu Mehmet Sevinç’in yaptığı programa TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Takım Menajeri Pelin Emniyetli ve kadromuzdaki 16 sporcumuz katıldı. Programda maçlar sırasındaki küçük uğurlarını, takım maskotu haline gelen çocuklarını, arkadaşlıklarını ve gençlere tavsiyelerini paylaştılar.

Voleybol Federasyon Başkanı Üstündağ, bu başarıda emeği olan herkesi kutlayarak “Ülke olarak biz, ikinciliğe üzülen bir ülke olduk. Voleybolun çıtasının nerede duracağı, hedeflerinin ne olduğu ve ne olacağı bir ekip olayıdır” sözleriyle duygularını paylaştı.

Kaptanımız Eda Erdem Dündar ise yaşadıklarını ve Türkiye ile olan bağını şu sözlerle dile getirdi: “Bizim finalde yaşadığımız deneyim Türkiye ile atan bir kalp gibiydi. Başardığımız çok büyük bir şey aslında. Gelen mesajlar, sözler her şey çok güzel. Şu anda karışık duygular yaşıyorum: Hem çok mutluyum hem de çok üzüntülüyüm”

Tüm maçlar titizlikle yayınlandı

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda A grubunda yapılan eleme maçları, son 16, çeyrek final, yarı final ve final maçları olmak üzere toplam 23 maç, 16 kamera ve 38 kişilik ekiple TRT tarafından titizlikle yayınlandı. Maçların yayını kadar maç önü ve maç sonu yayınları da hem ülkemize hem de yayıncı ülkelere yine bu ekipler tarafından iletildi.

Millilere pasta sürprizi

Programın bitiminde Filenin Sultanlarını hoş bir sürpriz bekliyordu. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, canlı yayından hemen sonra milli sporcularımızı ve ekibi Ankara’daki TRT Sevgi Stüdyosunda ziyaret ederek başarılarını kutladı. Kesilen pasta ve fotoğraf çekiminin ardından İbrahim Eren, TRT’nin her zaman tüm milli takımların yanında olduğunu ve yanında olacağını belirterek böyle bir başarıyı ekranlarda paylaşmış olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Eren, turnuva boyunca maçların tamamını canlı yayınlayan, özel programlar ve bağlantılarla destekleyen TRT ekibine de teşekkür etti. Filenin sultanları, İbrahim Eren’e üzerinde milli takım oyuncularının imzalarının olduğu forma ve topu hediye etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.