Festivallerden ödüllerle ayrılan “Kamilet” sadece BluTV’de

Artvin’in Arhavi ilçesinde yer alan Kamilet vadisinde yapılmış ilk film olan ve genç arıcı Erkan Can ile tanık olduğumuz emek ve yaşam hikayesini anlatan ‘Kamilet’ BluTV’de sinemaseverlerle buluşuyor.

BluTV, KısaKes ve Sabancı Kısa Film Festivali gibi önemli festivallerin seçkisinde yer alan ödüllü ve öne çıkan kısa filmlerin ardından belgesel film içeriğine de yeni yapımlar eklemeye devam ediyor. 14. Boston Türk Filmleri Festivali ve 13. Çevre Filmleri Festivalleri’nden ödülle dönen, İlkay Nişancı’nın belgesel filmi ‘Kamilet’ artık BluTV’de izlenebilecek.

1999 yılında WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı), Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik bakımından en değerli ve acil olarak korunması gereken 100 orman alanı arasındaki bölgelerden biri olarak Kamilet’i ilan etti. Bu bölge için hazırlanan 2013 yapımı belgesel, Kamilet’te genç bir doğal arıcı olan Erkan Can’ın kendi kovanlarından bal sağması için çıktığı yolculuğu ve bu yolculuğun bitiminde vadinin bugünkü kaderini seyircinin önüne seriyor. İlkay Nişancı belgeseli şu sözlerle dile getiriyor: ‘İnsan sesini değil, doğanın sesini duymak istedim. Ve sonunda nasıl makine sesinin karıştığını anlatmaya, böyle bir diyalektik oluşturmaya çalıştım. Emek ve yaşam mücadelesi bu, ben öyle gördüm.’

Gösterildiği festivallerden ödüllerle ayrılan ‘Kamilet’, sadece BluTV’de izlenebilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.