Ferzan Özpetek’e Palermo’dan fahri vatandaşlık ve fahri doktora unvanı verildi

İtalya’nın güneyindeki Sicilya bölgesindeki Palermo Belediyesi, dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’e fahri vatandaşlık, Palermo Üniversitesi ise fahri doktora unvanı verdi.

Palermo Üniversitesi’nde düzenlenen törende, Ferzan Özpetek’e, “gösteri sanatı bilimlerine katkılarından” dolayı fahri doktora verildi. Üniversite rektörü Fabrizio Micari yaptığı konuşmada, “insanı ve insanın sonsuz zayıflıklarını gerek komik ve trajik tonlarla gerekse tarihten günümüze anekdotlarla, pek çok sonsuz nüansla anlatma kapasitesinden” dolayı yönetmen, yazar ve senarist Özpetek’in bu unvana layık görüldüğünü söyledi.

Diğer yandan Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando da Özpetek’e fahri vatandaşlık beratını takdim etti. Özpetek’in çekimlerine başlayacağı yeni filmi Şans Tanrıçası’nın bazı sahnelerinin Palermo’da geçeceğini belirten Orlando, “usta yönetmenin filmleri ve yazılarıyla insanın renkli, tuhaf ve özel içselliğini derinlemesine inceleyerek, aşkı, tutkuları, duyguları, arkadaşlık bağlarını, aile duygularını ve insan ruhunu anlatmasından, çağdaş insanın sembollerinden biri olmasından, farklılığın güzelliğini ve zenginliğini göstermesinden” dolayı fahri vatandaşlık beratına layık görüldüğünü belirtti.

blank

Sanat dünyasının önemli isimlerinden Ferzan Özpetek, Lecce ve Napoli kentlerinden de fahri vatandaşlık unvanıyla onurlandırılmıştı. Ayrıca, Puglia bölgesinde yer alan Salento Üniversitesi de Ferzan Özpetek’i “Kültür Büyükelçisi” olarak atama kararı aldığını açıkladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.