Fenerbahçe’den savunmaya yerli operasyonu

Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde liderlik koltuğunda yer alan Fenerbahçe’de yoğun fikstür savunma hattını olumsuz etkiledi. Jorge Jesus, sakatlıklar nedeniyle alternatifsiz kalan defansın merkezine takviye isterken yönetim gözünü yerli isimlere çevirdi.

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, savunma hattında yaşanan sakatlıklar nedeniyle elindeki isimlerin yorgunluk sorunu yaşadığını ifade etmişti. Sarı-Lacivertlilerde Dünya Kupası arası en çok savunma hattına yarayacak. Ara öncesi son maçlarda Gustavo ve Luan Peres’in sakatlıkları nedeniyle alternatifsiz kalan savunma hattı çok etkilendi. Daha önce yenilgi olmamasına rağmen İstanbulspor ve Rennes maçlarında Szalai de basit hatalar yaparak, gol yenmesine sebebiyet vermişti. Takımdaki stoper rotasyonunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, geniş bir liste üzerinden çalışmalara başladı.

Fenerbahçe savunma takviyesinde ise önceliğini yerliye verecek. Adana Demirspor’un 28 yaşındaki oyuncusu Samet Akaydın için ilk temaslarını kuran Sarı-Lacivertliler, maliyet hesaplaması yapıyor. Samet Akaydın, yükselen formunun ödülünü, Milli Takım’a çağrılarak almıştı. Sarı-Lacivertlilerin Samet’i sezon başından beri yakından takip ettiği kaydedildi. Samet Akaydın, ligde 13 maçta oynadı, yüzde 85 pas isabeti, maç başına 46 başarılı pas ve yüzde 63 ikili mücadele kazanma oranıyla dikkat çekti. Adana Demirspor’un Başkanı Sancak ise, Ekotürk TV’ye yaptığı açıklamada “Samet Akaydın’a Trabzonspor’un ilgisi vardı geçen seneden. Samet’e ciddi teklifler var. Şu an erken. Fiyatını bulduysa ve gittiğinde takımı zor durumda bırakmayacaksa olur. Ama şu anda gündemimizde yok” dedi.

Sarı-Lacivertliler, Kaan Ayhan için de girişimlere geçen hafta başlamıştı. Sassuolo, başarılı savunmacının kiralanmasına yeşil ışık yaktı. Ancak taraflar 6 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonunda ise anlaşamadı. Pazarlıklarda Fenerbahçe’nin elini zayıflatan konu, Kaan’ın başka taliplerinin de olması. Sassuolo’nun yaklaşık 3 yıldır ‘birden fazla talip’ kozunu oynayarak fiyat pazarlığına girmediği milli savunmacı, bu defa ayrılık için kulübüne baskı yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.