Fenerbahçe, Volkan Demirel’le yollarını ayırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yardımcı antrenör Volkan Demirel, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Volkan Demirel’in kulübe veda ettiği açıklandı. Kariyerine teknik direktör olarak devam edeceğini belirten Volkan Demirel önünde birkaç opsiyon olduğunu kaydetti.

YouTube video

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yardımcı antrenör Volkan Demirel, basın toplantısı düzenledi. Volkan Demirel, Fenerbahçe’ye veda etti.

Toplantıdan öne çıkan konuşmalar:

ALİ KOÇ: Bir Volkan’dır Fenerbahçe. Fenerbahçe’de efsaneleşmiş, çubukluyla bütünleşmiş, duruşuyla, Fenerbahçe tarihinin bana göre en efsane kalecisi olmuştur. 5 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 5 Süper Kupa kazanmış. Volkan’ın futbolcu kariyerine veda ettikten sonra futbol dünyasında çok iyi bir hoca olmak istediği için ilk adımlarını yine Fenerbahçe’de attı. 2 sezon yardımcı antrenörlük yaptı. Volkan’la görüşme yaptık, hocamızla görüşme yaptık. Hocamız kendi ekibinde Volkan’ın olmasından mutluluk duyacağını söyledi. Volkan bir müddet ayrılmak istediğini, kendi ayakları üstünde durmak istediğini ifade etti. Biz bu planını saygıyla karşıladık. Ben biraz daha pres yaptık. İyi kadromuz var, daha tecrübe kazan dedim. O kendine has özgüveniyle bir tarih verdi, o tarihte hoca olarak Fenerbahçe’ye döneceğim dedi. İddialı bir tarih. Saygıyla karşıladı. Volkan benim için zor bir veda. 19 yaşından beri onu tanıyorum. Umarım her şey gönlünce olur. Kulübümüzün kapısı her zaman kendisine açıktır. Onun yuvası burasıdır. Sadece saha içinde değil, saha dışında da çok iyi duruş sergilemiştir. 3 Temmuz’da da dimdik ayakta duran futbolcularımızdan birisidir.

blank

VOLKAN DEMİREL: Teşekkür ederim başkanım. Her şeyi anlattınız, bana çok söz kalmadı. Size çok teşekkür ediyorum. Çok futbolcular, çok teknik direktörler geldi. Hepsi için basın toplantısı düzenlendi. İlk kez böyle bir durum var. Bu bana ne kadar değer verdiğinizi hissettirdi. Sizlere de buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Teşekkür edecek çok insan var. 20 yıl önce buraya geldiğimde delikanlı, ne yapacağını bilmeyen biri vardı. Şimdi 40 yaşında ne yapacağını bilen biri var. Hedeflerim var. Kendi doğrularımla yoluma devam etmeye çalışacağım. Başkanıma bunu söylediğimde bana kalmamı istediğini söyledi. Ben geçen sezon sonunda bu kararı vermiştim. 2 sezondur Fenerbahçe’de çalıştım antrenör olarak. Ersun Yanal hocamın ekibiyle başlayıp son haftalarda Emre ile birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştık. 2. sezonda Erol Bulut hocamla çalıştık, yine son dönemde Emre ile beraber çalıştık. Artık kendimin bir şeyler yapabileceğimi hissettim. Vitor Pereira gelmeden önce 3-4 gün takımla çalıştık. Zeki hocama, Fatih hocama teşekkür ediyorum. Bir fotoğraf var, niye yok dediler. Sivil kıyafetle olduğum için girmedim. Artık ayrılma zamanının geldiğini düşündüm. Çok heyecanlıyım, ilk geldiğimde de heyecanlıydım. Önümüzde çok güzel bir kariyerimin olacağını düşünüyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, asıl Fenerbahçe’nin emektarlarına teşekkür etmek istiyorum. Benim hayatıma dokunan herkese çok teşekkür ediyorum. Benim için bir ayrılık değil, bir ara vermek, umarım tekrar bir araya geleceğiz.

Şu an 3-4 opsiyon var. Önce buradaki durumu belirlemek istedim. Burası bittikten sonra önümdeki projeleri düşüneceğim. Biraz zamana ihtiyacım var. Acelem yok. Yavaş yavaş en doğru kararı vermeye çalışacağım.

Soyunma odası her şeyin gizli kaldığı yerdir. Gerekeni futbolculara söylüyoruz. Futbolcuyken farklı, antrenörken farklı.

A lisansa sahibim, Pro lisans kaldı sadece. A lisansla da çalışabiliyorum. Nerede başlayacağıma karar vereceğim.

(Dereağzı’nda yaptığı toplantı) Kadro dışı kalmak zor bir dönemdi. Sonra Ersun hocanın dönüşüyle takıma döndüm. O gün Dereağzı’nda idman vardı. Çok yağmur yağınca sahadan içeriye aldık toplantıyı. Tamamen spontane gelişti. Sandalye, masayla toplantı mı olur dendi. Spontane gelişti. Bunun detayı budur.

ALİ KOÇ: (Haber sızmaması) Biraz yaklaşımlarımızda farklılığa gittik. Daha hassas davranıyoruz. Ben böyle beklemiyordum. Bazı oyuncularla haftalar önce anlaşmıştık. Çok fazla bilgi kirliliği var. Bazıları iyi niyetli duyum alınmış haberler, bazıları planlı programlı. Menajerlerle basın mensupları arasında taraftarda heyecan yaratıp kulübü baskı altına alınması hedefleniyor. Bunu kendi içinizde çözmeniz lazım. Bir yere kadar her şeyi gizli yapabiliriz. Bazı haberlerin de sizlere sunulması gerekli. Doğru haberi vermezsen yanlış haber çıkacak. Şu 3 senede yönetim olarak hiç servis ettiğimiz transfer yapmadık. Hiçbir transfer imza atmadan gerçekleşmemiştir.

3 sene boyunca çok acılı günlerimiz oldu. Çok oyuncu geldi gitti. Planladığımızdan çok fazla antrenör değişikliği oldu. Kimseyle kötü ayrılmadık. Kimseye leke sürmedik, kimsenin arkasından konuşmadık. Kimse de bizimle ilgili konuşmadı. Bence geçmişe göre ciddi bir fark. Bu kulübe hizmet etmiş herkesin gönlümüzde yeri vardır. Bazı hesaplar tutmaz. İstemeyerek de değişiklikler yaptık. Kimsenin arkasından konuşmadık.

Volkan bu şekilde bir ayrılığı dibine kadar hak etti.

VOLKAN DEMİREL: Çok hocayla çalıştım. Gördüğüm her çalışmadan not alırım. Notu okuyunca da yaşadıklarım aklıma gelir. Çok notlarım var. Bunları ne zaman, nerede uygulayacağıma karar vereceğim. Genç teknik adamların başarı olması da öncü olmuştur. Umarım bu devam edecektir. Bir jenerasyon var.

Unutamadığım an Sevilla maçıdır. Dibi görüp zirveye çıkmak çok değerlidir. UEFA’da da Şampiyonlar Ligi’nde de kalede hep ben vardım. İyi ki Fenerbahçe’de olmuşum, iyi ki bunları yaşamışım.

Taraftarlara da bir iki şey söylemek istiyorum. Ellerinin içi terleyen taraftarlara, burada sesi kısılana kadar tezahürat yapan taraftarlara, koşulsuz şartsız Fenerbahçe’yi ailesi gibi görenlere, beni sevenlere, sevmeyenlere teşekkür ediyorum.

Milli Takım’dan teklif gelirse düşünmeye gerek yok. Verilecek cevap zaten bellidir.

Volkan hep aynı Volkan. 19 yaşında nasılsam 40 yaşında da öyleyim. Saha içinde daha fazla görüntü vermişizdir. Şu an görüntüye gelmediğim için öyledir. Gerektiği zaman nasıl davranacağımı bilirim.

Keşkem hiç olmadı. Yaşadığım her şey için şükrediyorum. Teraziye koysak doğrular herhalde daha fazla çıkar.

20 senelik bir devir bitiyor. Yeni bir devir için nerede başlarsak onu orada konuşalım. Birkaç alternatif var. Doğru zaman, doğru karar için bekleyeceğiz.

2 sezondur Fenerbahçe’nin mutfağında çalıştım. Çok şey öğrendim. Bir sürü imkan yarattım kendime. Tekrar teşekkür ediyorum. Ersun Yanal hocama bana bu yolu açtığı için, Erol hocama bazı düşüncelerimi geliştirdiğim için, Emre benim 20 yıllık kardeşim beraber yola çıktık hepsine teşekkür ediyorum.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.