Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga’yı ağırlıyor

Kadıköy’deki mücadelede rakibini yenerek avantaj sağlamak isteyen sarı-lacivertliler, Avrupa’daki 7 maçlık yenilmezliğini de sürdürmeyi hedefliyor.

Kaburgasında kırık olan ve son Akhisar Belediyespor maçında forma giymeyip, salı günü antrenmana da çıkmayan Gökhan Gönül, Braga maçı öncesi yapılan son çalışmada kendini denedi. Gökhan, antrenmanın basına açık bölümünde takımla çalıştı. Tecrübeli oyuncu büyük ihtimalle karşılaşmada forma giyecek. Gökhan’ın oynamaması durumunda ise teknik direktör Vitor Pereira diğer sağ beki Şener Özbayraklı’ya şans verecek.

Öte yandan, sakatlığı bulunan Lazar Markovic forma giyemeyecek. Sarı lacivertlilerde ayrıca Avrupa Ligi A Grubu’nun son maçında Celtic karşısında kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Diego, takımını yalnız bırakacak. Lokomotiv Moskova maçlarında forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu, Braga karşılaşmasıyla cezasını tamamlayacak.

Fenerbahçe’nin son 16 yolu

Şampiyonlar Ligi parolasıyla yola çıkan ancak 3. ön eleme turunda Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımına elenen Fenerbahçe, Yunan temsilcisi Atromitos’u saf dışı bırakarak Avrupa Ligi vizesi aldı.

Yer aldığı A Grubu’ndan, Celtic ve Ajax’ı geride bırakıp Molde’nin arkasında 2. olarak üst tura çıkan Fenerbahçe, son 32 turunda Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımıyla eşleşti. Rus temsilciyi İstanbul’da 2-0 yenen Fenerbahçe, Moskova’da rakibiyle 1-1 berabere kalarak turu geçen taraf oldu.

Fenerbahçe, Braga karşısında bu sezon Avrupa’daki 13. sınavını verecek. Sarı-lacivertliler bu sezon Avrupa’da 12 maçta, beşer galibiyet ve beraberlikle 2 yenilgi aldı.

Braga bu tura nasıl geldi?

Sarı-lacivertlilerin rakibi Braga ise geçen yıl Portekiz Ligi’ni 4. sırada bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi’ne direkt gruplardan başladı. Marsilya, Slovan Liberec ve Groningen’in bulunduğu grupta 13 puanla lider olarak üst tura çıkan Braga, zorlanmasına rağmen İsviçre’nin Sion takımını eleyerek Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Ülker Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak Fenerbahçe-Braga maçını, Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. İki takım arasında rövanş maçı ise 17 Mart Perşembe günü Portekiz’de oynanacak.

Kadıköy’de 18 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda oynadığı son 18 resmi maçta kaybetmedi.

Kadıköy’deki son yenilgisini Avrupa’da 17 Eylül’de Molde karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonra 3 kulvarda oynadığı 18 maçta 15 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Braga 3 aydır kaybetmiyor

Fenerbahçe’nin rakibi Braga, son 3 ayda oynadığı 13 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.

Braga, lig, Avrupa ve kupada yakaladığı 13 maçlık seride 9 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Portekiz ekibi son yenilgisini ligde 3 ay önce 10 Ocak’ta Sporting Lizbon deplasmanında yaşadı.

FENERBAHÇE – BRAGA

STAT: Ülker Stadı
HAKEM: Clement Turpin
SAAT: 20.00
MAÇ EKRANI: TRT1

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan Gönül(Şener), Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Volkan Şen, Nani, Robin van Persie

TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

BRAGA: Matheus, Baiano, Ricardo Ferreira, Andre Pinto, Goiano, Luis Carlos, Vukcevic, Josue, Rafa Silva, Ahmed Hassan, Stoiljkovic

TEKNİK DİREKTÖR: Paulo Fonseca

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.